Yeni bir mobil işletim sistemimiz var Ubuntu

Yeni bir mobil işletim sistemimiz var Ubuntu

2013 yılına girdiğimiz ilk günlerde mobil dünyayı heyecanlandıran haberlerde birbiri ardına geliyor. İşte bunlardan biri de özgür yazılım dünyasından geliyor.


Uzun zamandır masaüstü platformlardan tanıdığımız Linux tabanlı Ubuntu işletim sistemini geliştiren ekibin dokunmatik ekranlı bir Ubuntu işletim sistemi üzerinden çalıştığını biliyorduk. Resmi İnternet sayfasında dün biten geri sayımla birlikte Canonical’ın sürprizi de ortaya çıkmış oldu.

Telefonlar için geliştirilen Ubuntu’nun en büyük özelliği düşük donanımlı cihazlarda bile çok hızlı bir şekilde ve stabil çalışacak olması. Bunun nedeni ise Android gibi sanal bir makine üzerinde işlem görmeyecek olması ve Android benzeri bir mimariye sahip olması. Böylece sistem kaynakları çok daha hızlı ve uygun kullanılıyor. Görsel olarak da Ubuntu gerçekten çok başarılı. Aynı zamanda oyun geliştiren ekiplerin de çok rahat bir şekilde işletim sistemi üzerinde hareket edebileceği hatırlatılıyor tanıtımda.


CES 2013’de tüm ayrıntılar çok daha iyi ortaya çıkacak Ubuntu’nun geliştirme platformu olarak Galaxy Nexus kullanılmış. Arm ve x86 mimarilini destekleyen işletim sisteminin hali hazırda en yakın çıkış tarihi ise 2014 olarak gösteriliyor.

Mobil dünyayı çok heyecanlandıran Ubuntu, eğer gerekli ekosistem ve uygulama desteğini mobil işletim sistemi için de sağlarsa, eminiz ki birçok kullanıcın gönlünü kazanacaktır.



Eklenme tarihi: 3.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler