Xpress tarayıcısı gizli bilgilerinizi çözüyor, ama kaydetmiyor

Xpress tarayıcısı gizli bilgilerinizi çözüyor, ama kaydetmiyor

Nokai’nın kendi telefonlarında kullandığı ve hızlı bir şekilde İnternet’te gezmek için verileri sıkıştıran Xpress tarayıcısı hakkındaki bilgi hırsızlığı suçlamalarına Nokia’dan cevap geldi.

Xpress, HTTPS dahil gönderdiğiniz istekleri çözerek inceliyor ve sonraki işlemlerde daha hızlı olmasını sağlıyor. Sistem böylece daha performanslı bir yapı sunuyor. Suçlamaların kaynağında yatan neden ise, Nokia’nın bu çözümleme işlemini banka şifreleri, önemli bilgiler gibi verileri kendi sunucularına aktararak yapması.


Nokia işte bu konuda yaptığı açıklamada bu işlemi doğrularken, buradaki esas soruya “panik yapmayın kaydetmiyoruz” diye cevap veriyor. Bu işlemin geçici ve güvenli olduğunu, ne kullanıcının girdiği site içeriklerinin ne de bilgilerinin sunucular üzerinde depolanmadığını belirtiyor. Bu verilere eriştikleri ve kullandıkları yönündeki iddiaların ise tamamen asılsız olduğunun üzerinde ise ayrıca duruyor.

Ortaya atılan iddialar muhakkak ki kullanıcılar üzerinde olumsuz bir etki yapacaktır. Bu haberin üzerine kullanıcıların yapacakları şey ise ya Nokia’ya güvenecekler ya da farklı tarayıcılar kullanacaklar.



Eklenme tarihi: 12.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler