Xiaomi Mi 6 resmen tanıtıldı

Xiaomi Mi 6 resmen tanıtıldı

Bugün Pekin'de 2017 model amiral gemi telefonunu tanıtan Xiaomi, her yeni Mi çözümünde tasarım kabiliyetlerini bir üst kademeye yükseltmeyi başarıyor. Bu sene de mevzuya tasarımda elde ettiği yeni özgün tekniklere değinerek başlayan Çinli üretici, uygun fiyat, üstün donanım özellikleri ve güzel tasarlanmış telefonuyla bir kez daha teknoloji dünyasını etkilemeyi başardı.

50 farklı işlemden geçerek parlak, pürüzsüz bir görünüm kazanan paslanmaz çelik çerçeveye sahip olan Xiaomi Mi 6, hem ön hem arkada kavisli camla kaplanmış. Arka camda farklı bir teknik kullanarak dört kenarı da kavisli hale getirerek çelik çerçeveyi örtecek forma sokan Xiaomi, siyah, beyaz, mavi renklerdeki amiral gemisine Mi Mix'ten dahi daha etkileyici bir görünüm kazandırmış.

Donanım

AnTuTu sentetik test programında 184 bin puanlık skor elde ettiği açıklanan Mi 6, Qualcomm'un 10 nm'lik yeni çipsetinden gücünü alıyor. 2,45 GHz frekans hızında çalışan Kyro işlemci ve Adreno 540 GPU'nun mevcut olduğu Snapdragon 835 çipsete 6 GB LPDDR4 RAM ve 64/128 GB UFS 2.1 dahili hafıza çipi eşlik ediyor.

Telefon yine 5,15 inç Full HD çözünürlüklü bir IPS LCD ekran kullanıyor. Ancak ekran teknolojileri geliştirmek üzere bir ekip kuran Xiaomi, kendi geliştirdiği teknikler sayesinde Mi 6'nın 1 nit ile 600 nit aralığında toplam 4096 parlaklık kademesiyle en doğru parlaklığı ayarlamak üzere özelleştirildiğini belirtiyor.

Nispeten küçük bir ekran ve piyasadaki en güçlü çipsetle donatılan Mi 6'da 3350 mAh kapasiteli bir pil kullanılmış. Firma, tıpkı rakipleri gibi bu büyüklükte bir bataryanın bir günlük kullanım için fazlasıyla yeterli olduğunu söylüyor.



Kamera

Arka kısımda 12'şer megapiksel çözünürlüklü iki sensör kullanan Xiaomi, iki sensörlü sistem sayesinde 2x optik yakınlaştırma, bokeh efekt gibi görüntüleme imkanlarını tüketicileriyle buluşturuyor. Dört eksenli OIS desteğine sahip arka kameranın yanında çift LED flaş bulunuyor. Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüklü, tıpkı arka kamera gibi 4K video çekebilen bir özçekim kamerası mevcut.

Çerçeve üzerindeki anten kanallarını ekran ile aynı hizaya yerleştiren, 3.5 mm ses jakından vazgeçip USB-C portuna geçiş yapan ve yine SIM yuvası ile fiziksel düğmeleri hizalayarak orantılı bir kasa dizaynı ortaya çıkaran Xiaomi, Mi serisinde ilk defa bu yıl fiyat artışına gidiyor.

Fiyat ve Çıkış Tarihi

6 GB RAM, 64 GB dahili hafızalı başlangıç modeli 2499 yuan (1333 ₺), 6 GB RAM ve 128 GB hafıza sürümü ise 2899 yuan (1545 ₺) satış fiyatına sahip.

Mi 6'nın 2999 yuan (1600 ₺) fiyatla bir de özel sürümü üretilecek. Özel sürümde Mi Mix modelinde olduğu gibi seramik kaplama ve arka kamera merceklerinin çevresine yerleştirilmiş 18 ayar altın halkalar bulunacak. Üç sürüm halinde telefonun satışına 28 Nisan'da başlanacak.



Eklenme tarihi: 19.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler