Xiaomi Mi 4i tanıtıldı

Xiaomi Mi 4i tanıtıldı

İlk küresel telefon tanıtımını bugün Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde gerçekleştiren Xiaomi, amiral gemi akıllı telefonu Mi4'ün daha ucuz bir versiyonunu resmen tanıttı. Xiaomi'nin küresel operasyonlarından sorumlu eski Google Android takımı lideri Hugo Barra ve Xiaomi CEO'su Lei Jun'un katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım, şirketin mobil sektörde bir dünya markası olma yolundaki büyük adımlarından biri oldu.

Polikarbonat kullanılarak imal edilmiş bir kasaya sahip olan Xiaomi Mi 4i, 5 inç büyüklüğünde Full HD IPS LCD ekran ve Qualcomm'un Snapdragon 615 yongasıyla donatılmış. Bu çipset, 1,7 GHz ve 1,1 GHz hızındaki dörder çekirdekli 64-bit Cortex-A53 işlemci kümelerinden oluşuyor.

Cihazın diğer teknik özellikleri şöyle: 2 GB RAM, 16 GB hafıza, 13 MP f/2,0 diyafram aralıklı Sony kamera, 5 MP f/1,8 ön kamera, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11ac, çift SIM yuvası, 4G LTE desteği, 3120 mAh pil ve Android 5.0 işletim sistemi tabanlı MIUI 6 yazılımı.

Yoğun güneş ışığında yüksek görünürlük sağlayan Sunlight Display ve özçekimlerde yüz güzelliği sağlayan kamera fonksiyonu gibi ek özellikleri bulunan Mi 4i, siyah, beyaz, turuncu, mavi ve pembe renk seçeneklerine sahip. 12.999 rupi, yani yaklaşık 555 TL fiyatla 30 Nisan'da satışa sunulacak olan akıllı telefon, ilk etapta Hindistan'ın çevrimiçi perakende devi Flipkart.com tarafında tüketiciyle buluşturulacak. Mayısta Hong Kong, Tayvan, Malezya, Singapur ve Endonezya gibi Xiaomi'nin satış operasyonu dahilindeki diğer ülkelerde de piyasaya sürülecek.



Eklenme tarihi: 23.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler