Xiaomi kendi çipsetini geliştiriyor

Xiaomi kendi çipsetini geliştiriyor

Mayısta yarı iletken çip tasarımcısı Leadcore Technology şirketinin çoğunluk hissesini satın alan Xiaomi, kendi çipsetlerini hazırlamaya başladı bile. Çinli bir haber kaynağı tarafından paylaşılan bu bilgi, daha önce bir Leadcore yöneticisinin ağzından da duyulmuştu.

Çin piyasasının son çeyrekte en çok satış yapan ismi olan Xiaomi, küresel çaptaki yükselişini sürekli hale getirmek için donanımda dizginleri eline alması gerektiğine karar vermiş. Kendi çipsetlerini geliştirerek hem daha uygun hem de istediği formda yongasetler ortaya çıkarabilecek. Firmanın Leadcore çipsetli ilk telefonu Redmi 2A olmuştu.

Yeni giriş yapacağı bir endüstride Xiaomi için en uygun ortağın Leadcore olacağından şüphe yok. 2012'de Çin'in meşhur 3G teknolojisini tasarlayan Datang Telecom bünyesine katılan Leadcore, halihazırda bu şirketten önemli isimlerle harmanlanmış tecrübeli bir kadro tarafından idare ediliyor. Fabrikasız yarı iletken tasarımcısı çiplerini Tayvanlı TSMC'nin tesislerinde üretiyor. 2014 verilerine göre, %3'lük payla Çin piyasasının altıncı en büyük yarı iletken yonga sağlayıcısı Leadcore Technology.



Eklenme tarihi: 5.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler