Xiaomi'nin küresel patronu Hugo Barra ayrılıyor

Xiaomi'nin küresel patronu Hugo Barra ayrılıyor

Google'nin mobil sektöre yönelik çalışmalarında büyük rol oynayan ve Android ekosisteminin başından beri takım lideri olan Hugo Barra, 2013'te sürpriz bir şekilde Çin'e transfer olmuştu. Yine eski bir Google yöneticisi olan Lin Bin'in başkanı olduğu Xiaomi firmasının küresel patronluğuna oturan Barra, o dönemde gerek Çin gerekse batı teknoloji medyasına damga vurmuştu. Tecrübeli yönetici bugün şaşırtıcı bir karara daha imza attı.

Üç yıllık Xiaomi serüvenine Çin Yeni Yıl kutlamalarının ardından son vereceğini açıklayan Hugo Barra, küresel anlamda büyük yol kateden Pekin merkezli firmadaki koltuğunu Çinli üst düzey yöneticilerden Xiang Wang'a bırakacak. Önümüzdeki ay gerçekleşecek değişimden sonra Barra danışman olarak Xiaomi'ye katkı sağlamaya devam edecek.

Android takımı yöneticiliği ve Xiaomi'de oynadığı kritik rolle mobil sektörün en tecrübeli isimleri arasında gösterilen Hugo Barra, yeni hedefini Silikon Vadisi'ne geri dönerek arayacak. Akıllara ilk gelen hedef, Android'in babası Andy Rubin'in kısa süre önce duyurduğu yeni mobil donanım şirketi. Essential adlı şirket, Rubin'in yapay zeka ve mobil yazılımdaki tecrübesini yeni nesil bir donanım platformuyla bir araya getirecek.



Eklenme tarihi: 23.01.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler