Xiaomi'ye iflas eden Çinli akıllı telefon üreticisinden transfer

Xiaomi'ye iflas eden Çinli akıllı telefon üreticisinden transfer

Bir dönem Çin'in küresel akıllı telefon pazarındaki en büyük markalarından biri olma yolunda ilerleyen Gionee firmasının eski CEO'su artık Xiaomi için çalışacak. 2010 yılında giriş yaptığı Gionee'de CEO'luk görevini üstlenen ve 2017'de sessizce görevinden alınan Lu Weibing, bundan sonra Xiaomi'nin yönetim kadrosunda kendisine uygun görülen görevi ifa edecek.

Çin'de akıllı telefon sektörünün en tecrübeli isimleri arasında yer alan Lu Weibing, 2017'de Gionee'den ayrıldıktan sonra yine Shenzhen bölgesinde küresel piyasaya yönelik Chenyee adlı bir akıllı telefon ve nesnelerin interneti girişimi kurmuştu. Bu girişimden sonuç alamayan Weibing, iddiaya göre Xiaomi'de küresel pazardan sorumlu üst düzey yöneticilik yapacak. Bir diğer iddiaya göre ise, Meitu ile Xiaomi'nin birleşme süreci bu isim tarafından yönetilecek.

Bir dönem satış rakamlarına göre dünyanın en büyük on akıllı telefon üreticisi arasına girmeyi başaran Gionee, iflas koruma süreciyle birlikte ciddi bir daralma yaşayacak olsa da yetiştirdiği iş gücüyle piyasadaki diğer firmaları besleyecek, yeni girişimleri teşvik edecek. Devirdaim halindeki Shenzhen telefon piyasası, bir büyük marka kaybedip yenileri için gerekli iş gücü, tecrübe ve pazar oluşturmuş olacak.



Eklenme tarihi: 2.01.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler