Xiaomi, 12,5 inçlik dizüstü bilgisayarında Intel işlemci kullanacak

Xiaomi, 12,5 inçlik dizüstü bilgisayarında Intel işlemci kullanacak

Xiaomi, gelecek yıl dizüstü bilgisayar pazarına giriş yapacak. 12,5 ve 13,3 inçlik iki model üzerinde çalıştığı bilinen Pekin merkezli şirket, üretim için Tayvan merkezli ODM'ler Inventec ve Quanta ile işbirliğine gitmişti. Bir iş ortağı daha ortaya çıkan Xiaomi'nin Intel'den özel bir kampanyayla işlemci alımı yaptığı ortaya çıktı.

Satın alacağı her dizüstü işlemcisi için Xiaomi'ye bir tablet bilgisayar çipi hediye etmek üzere anlaşan Intel, bu sayede mobil cihaz pazarındaki payını artırmasını sağlayacak zengin bir müşteri kazanmayı umuyor.

Mi Pad 2'de Atom x5 yongasını kullanan Xiaomi, Inventec tarafından üretilecek 12,5 inçlik dizüstüsünde ise Haswell mimarili Core M çipine yer verecek. Macbook Air ile rekabet etmek üzere tasarlanan bilgisayarın 2999 yuan (1340 ₺) seviyesinden fiyatlandırılması bekleniyor.

Xiaomi'ye hem açılacağı yeni pazarda büyük avantaj sağlayan hem de tablet sektöründeki hedeflerine yaklaşan Intel, ilerleyen dönemlerde Xiaomi telefonlarından da tasarım kazanımları elde etmeyi amaçlıyor.



Eklenme tarihi: 1.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler