Xiaomi'den 'Bekarlar Günü'nde 4 milyar liralık satış

Xiaomi'den 'Bekarlar Günü'nde 4 milyar liralık satış

Yedi yıl önce giriş yaptığı akıllı telefon pazarında 82 ülkeye yayılmayı, 25 ülkede en büyük beş üretici arasına girmeyi başaran Xiaomi, kuşkusuz Çin'in geleceği en parlak teknoloji markalarından biri. Dakikalar önce geride bıraktığımız 11 Kasım'ın 'Bekarlar Günü' kapsamında alışveriş çılgınlığına dönüştüğü Çin'de gündemin bir numaralı ismi haline gelen şirket, birçok platformda en çok tercih edilen marka oldu ve yeni bir satış rekoruna imza attı.

"11.11" kampanyaları aktif hale geldikten sadece 13 dakika sonra 392,6 milyon liralık (500 milyon yuan) satış barajını aşan Xiaomi, bir saatte 1,178 milyar lira, yarım günde ise 2,356 milyar liralık ürün satmayı başardı. Tmall, JD.com, Suning gibi birçok farklı satış platformunu kapsayan resmi rakamlara göre, gün sonunda Xiaomi'nin hasılatı 4,124 milyar lira oldu.

Akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar kategorilerinin dışında internete bağlanabilen akıllı ev aletleri segmentinde de ciddi başarı elde eden Pekin merkezli firma, Midea, Haier, Huawei ve Gree gibi ülkenin önde gelen teknolojik alet üreticilerini geride bırakarak 'Bekarlar Günü'nün en başarılı ismi olarak adını 11 Kasım kampanya tarihine yazdırdı.

Kısa sürede Çin'in 247 şehrinde 515 mağaza ile perakende satış tarafında kuvvetli bir ağ oluşturmayı başaran Xiaomi, herşeye rağmen gelirlerinin büyük bölümünü internet satışlarından elde ediyor. 11.11 gibi özel kampanya günleri sayesinde minimum pazarlama harcamasıyla milyonlarca müşteriyi harekete geçiren şirket, 2018 akıllı telefon satış tahminlerini bir ay önce geride bırakmıştı.



Eklenme tarihi: 12.11.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler