Windows Phone yükseliyor, iOS lider

Windows Phone yükseliyor, iOS lider

Akıllı telefon rekabetinde mobil işletim sistemleri büyük bir önem taşırken BlackBerry 10 işletim sisteminin çıkışı, Windows Phone’un gitgide yükselen grafiği ve 2013 senesinin sonlarına doğru isimlerini çokça duyacağımız Tizen ve Firefox OS ile beraber pazardan pay alma yarışı da çok kızışacak.

Geçtiğimi sene ile bu senenin Şubat ayları arasındaki dönemde ise bu rekabet üst seviyelerde iOS ve Android arasında yaşanırken Windows Phone da yükselen grafiğiyle en çok dikkat çeken işletim sistemi oluyor. Kantar Worldpanel tarafından yapılan araştırmada Android Pazar payını bir sene içersinde yüzde 4 gibi bir oranda kaybederek yüzde 43.5 ile Apple’ın arkasında yer alıyor. Apple iOS işletim ile beraber geçtiğimiz seneden bu yana yüzde 6.1’lik bir artış sağlıyor ve Amerika’da pazarın yüze 51.2 ile pazarın hakimi konumuna geçiyor. Windows Phone ise güçlü rakiplerinin karşısında henüz çok yeni olmasına rağmen pazar payını yüzde 2.7’den yüzde 4.1’e çıkartıyor.


Bu listede yer alan ve 2013’e büyük umutlarla giren yeni işletim sistemi BlackBerry ise geçtiğimiz sene yaşadığı sorunları pazar payına da yansıtıyor ve bu dönem içerisinde yüzde 3.6’dan yüzde 0.7’ye geriliyor.

2013’ün bu rekabet açısından nasıl sonuçlanacağını herkes tarafından merak edilse de gerek ekosistem gerekse uygulama bazında iOS ve Android yine ilk iki sırayı alacaktır. Burada esas soru işareti ise BlackBerry yeni işletim sistemi BlackBerr10, Microsoft da Windows Phone 8 ile bu iki devden ne kadar pazar payı kopartabileceği.



Eklenme tarihi: 2.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler