Windows Phone 8 bu hafta Avrupa pazarında

Windows Phone 8 bu hafta Avrupa pazarında

Microsoft'un dün yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 8'i resmen duyurmasıyla birlikte, Nokia'da bu işletim sistemini kullanan 2 adet Lumia modelini bu hafta Avrupa'da bazı pazarlarda satışa sunacağını açıkladı. Lumia 820 ve Lumia 920 modelleri ilk olarak bu hafta içinde Fransa ve İngiltere'de satışa sunulacak. Bu ülkeleri Kasım ayı boyunca Rusya ve Almanya gibi pazarlar takip edecek. Windows Phone 8 işletim sistemli ilk Nokia cihazların Türkiye pazarına giriş tarihi de Kasım ayı olarak verilmekte ancak net bir açıklama yok. Nokia bu yeni seriden umutlu gözüküyor ancak uzmanlar bu yeni serinin Nokia'ya başarı getireceği konusunda pek de iyimser konuşmamaktalar.

Nokia Lumia 920Microsoft'un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 8, pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. Eski işletim sistemine göre göze çarpan değişiklikler arasında çok çekirdekli işlemci desteği, artan ekran çözünürlüğü ve NFC desteği ön plana çıkmakta. Microsoft yeni işletim sistemi için HTC, Samsung ve Nokia ile de anlaşma sağlamış durumda ve Windows Phone 8 işletim sistemli ilk ürünler de şimdiden pazara giriş için gün saymaya başlamış durumdalar. Nokia'nın Lumia 820 ve 920 modelleri de bu smartphone cihazlardan ikisi.

Lumia 820 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemci, 1 GB RAM, 8 GB bellek ve 8 megapiksel kamera ve 800 x 480 çözünürlüklü 4,3 inç ekran boyutuna sahip. Lumia 920 ise 820 modelinden farklı olarak 32 GB belleğe, 1280 x 768 çözünürlüklü 4,5 inç ekrana sahip. Her iki cihaz hakkında da inceleme notları genellikle olumlu. Nokia Lumia 820Ancak her iki model de iPhone veya Samsung Galaxy serisi gibi oyunun kurallarını değiştirecek ve bir anda kullanıcıları cezbedecek özelliklere sahip değiller.

Nokia firması, yayınladığı açıklamada Lumia serisi smartphone cihazlardan yüksek beklentileri olduğunu tekrarlamakta. Ancak son dönemde çok ciddi bir düşüş içine giren, geçtiğimiz çeyrekte 576 milyon Euro zarar açıklayan firmayı Lumia serisi kurtarabilecek mi bekleyip göreceğiz.

Nokia Lumia 820 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Nokia Lumia 920 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 31.10.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler