WhatsApp sesli arama özelliği tüm Android kullanıcılarına sunuldu

WhatsApp sesli arama özelliği tüm Android kullanıcılarına sunuldu

Kısa mesaj düşmanı yeni nesil anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, bugün resmen operatörlerin sesli arama hizmetlerine de alternatif oldu. Aylardır deneme sürecinde test çalışmaları yürütülen WhatsApp uygulamasının sesli arama fonksiyonu, bir süredir davetiye usulüyle kısıtlı sayıda kullanıcıya hizmet veriyor. Bugünden itibaren dünya genelindeki yüz milyonlarca WhatsApp kullanıcısı, mobil servisin sesli arama özelliğinden de istifade edebilecek.

Şimdilik Android işletim sistemli telefonlarla sınırlı olan WhatsApp sesli arama özelliği, 2.12.5 ve 2.12.19 gibi yeni sürümlerde tamamen kullanıma açık bir şekilde geliyor. Ancak önceki uygulama sürümlerinden de bu hizmete erişmek mümkün. Zira hiçbir güncelleme almadan yeni servise kavuşan cihaz sahiplerinin fark etmiş olacağı üzere, sesli görüşme özelliği kilitlenmiş bir şekilde uzun zamandır WhatsApp uygulamasına eşlik ediyordu. Geliştiricinin bugünkü hamlesiyle kilitler söküldü ve mobil iletişimde yeni bir devrin kapısı aralandı.

Şimdiye kadar onlarca uygulamanın internet üzerinden sesli görüşme hizmeti sunduğuna şahit olduk. Ancak hiçbiri Facebook'un desteğine sahip yüz milyonlarca aktif kullanıcılı WhatsApp kadar devasa bir ekosistem oluşturamamıştı. Yüksek kalite ses desteğiyle gecikme sıkıntıları dışında kusursuza yakın bir sesli arama hizmeti sunan WhatsApp uygulamasının mobil kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 31.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler