WhatsApp görüntülü görüşme özelliğini resmen duyurdu

WhatsApp görüntülü görüşme özelliğini resmen duyurdu

Geçtiğimiz yıldan bu yana anlık mesajlaşma hizmetine birçok yeni özellik kazandıran WhatsApp, bugün görüntülü görüşme hususunda beklenen açıklamayı yaptı. Kısa süre önce beta sürecine giren görüntülü görüşme özelliği resmen duyuruldu ve önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacağı müjdelendi.

Sesli görüşme, döküman, arşiv dosyası paylaşımı, fotoğraf düzenleme ve son olarak GIF desteğine kavuşan WhatsApp, birkaç gün içerisinde bir milyardan fazla aktif kullanıcısını görüntülü görüşme hizmetiyle tanıştıracak. Android 4.1 ve üstü, iOS 8 ve üstü, Windows Phone 8.1 ve Windows 10 işletim sisteminin yüklü olduğu tüm telefonlara destek sunan fonksiyon, popüler servisin diğer iletişim yöntemlerinde olduğu gibi 'end-to-end' şifrelenme sayesinde yüksek veri güvenliği sağlayacak.



Batı medyasına açıklamada bulunan WhatsApp mühendislerinden Manpreet Singh, kullanıcıların en çok talepte bulunduğu özelliklerden biri olan görüntülü görüşmenin gecikmesini iki sebebe bağlıyor. Birinci olarak endüstrinin en gelişmiş şifreleme sistemlerinden birini kullanmalarını ve bunun böylesine büyük özellikleri platforma entegre etmede ciddi emek gerektirdiğini belirten Singh, ikinci olarak cihaz çeşitliliği ile 180 ülkedeki kullanıcıların tamamı için optimum görüşme şartlarını oluşturmanın zorluğuna değiniyor.

Sesli, görüntülü görüşme ve anlık mesajlaşma hizmetlerini bir araya getiren WhatsApp, Apple'nin FaceTime, Google'nin Hangouts/Duo ve Microsoft'un Skype servislerine doğrudan rakip oldu. Önümüzdeki günlerde dağıtımı başlayacak yeni WhatsApp uygulamasıyla tüm cihaz sahipleri servisin son nimetinden istifade edip kararını verecek.



Eklenme tarihi: 15.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler