Western Digital, SanDisk'i 19 milyar dolara satın alacağını açıkladı

Western Digital, SanDisk'i 19 milyar dolara satın alacağını açıkladı

Milyarlarca dolar harcayarak teknoloji dünyasında dengeleri değiştiren Amerikalı şirketlere Western Digital de eklendi. Uzun süredir gündemi meşgul eden SanDisk alımında mutlu sona ulaşan taraf olan WD, 19 milyar dolar karşılığında NAND flaş bellek üreticisini bünyesine katacağını açıkladı.

Satış ya da birleşme anlaşması arayışıyla Goldman Sacs'ı finansal danışmanı olarak görevlendirdikten sonra Micron, Samsung, Seagate ve Tsinghua Unigroup gibi isimlerle gündeme gelen SanDisk, kendisini gibi Kaliforniya merkezli bir Amerikan şirketi olan Western Digital ile birleşmeyi uygun gördü. Her iki şirketin yönetim kurulu tarafından onaylanan alım, 2016 üçüncü çeyreğinde sonuçlanacak.

19 milyar dolarlık meblanın ödenmesi hususunda iki farklı plan ortaya koyan tecrübeli HDD üreticisi WD, %15'lik hissesini yaklaşık 4 milyar dolara satın alan Tsinghua Unigroup ile kesin anlaşma sağlarsa ödemenin büyük bölümünü nakit, bir kısmını ise hisse senedi olarak yapacak. Pekin merkezli şirkete hisse satışı nihayete ermeden önce SanDisk alımı tamamlanırsa 19 milyar dolarlık ödemenin daha büyük bir bölümü Western Digital hissesi olarak SanDisk hissedarlarına pay edilecek.

HDD depolama çözümlerinin gözden düşmesi sonrası SSD piyasasına yönelmeyi planlayan Western Digital, SanDisk alımı sayesinde amacına ulaşmış görünüyor. Ancak Toshiba ile üretim ortaklığı bulunan SanDisk, dünyanın en büyük NAND flaş üreticilerinden biri olsa da Samsung'un yenilikçi hamleleri karşısında rekabetçiliğini kaybetmeye başladı. WD bünyesindeki SanDisk'in sorumluluğu her zamankinden daha fazla olacaktır. 2016'da seri üretimine başlanacak 15 nm 3D NAND bellek çipleri de büyük önem kazanıyor. Üçlü ittifakın hem tüketici bazında hem de kurumsal pazarda nasıl performans sergileyeceği merak konusu.



Eklenme tarihi: 22.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler