Volvo'nun anahtarsız otomobil planı detaylandı

Volvo'nun anahtarsız otomobil planı detaylandı

Güvenlik söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen otomobil üretici olan Volvo, bir süredir yaklaşan Genova fuarında sergileyeceği yeni nesil V90 modeliyle gündemde. Ancak firmanın anahtarsız otomobil planı hakkında yayımladığı basın açıklaması Volvo ile özdeşleşmiş station vagon türünün son örneğini bile gölgede bırakacak cinsten. Anahtarsız otomobil kontrolü için geliştirdiği sistemi detaylandıran İsveçli otomotiv devi, 2017'den itibaren anahtara ihtiyaç duymadan telefonla kontrol edilebilen otomobiller piyasaya sürecek.

Daha önce sektörün GM, BMW gibi önde gelen isimlerinden benzer fikirler çıktığına şahit olmuştuk. Fakat Volvo'nun anahtara ihtiyacı tamamen ortadan kaldıran projesi bir ilk niteliğinde. Akıllı telefonlara yüklenen uygulama üzerinden araç sahibi anahtarı yanında bulundurmasa dahi Bluetooth yoluyla kapıları, bagajı açmak, aracı çalıştırmak ya da başka birine sanal anahtar göndererek belirlenen süre boyunca aracı kullanma hakkı tanımlayabilirsiniz.

Büyük kolaylık sağlayan bu yöntemin araç kiralama ya da paylaşma servislerine entegrasyonu için de ilk adımları atan Volvo, Sunfleet şirketiyle bu yıl içerisinde test çalışmalarına başlayacağını müjdeledi. Volvo'nun akıllı telefon kontrol fonksiyonunu yapısında barındıran ilk otomobiller 2017 model kataloglarında yer alacak. Dilerseniz aşağıdaki tanıtım videosunu izleyerek gelecek Volvo modellerindeki gelişmiş araç kontrollerini inceleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 20.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler