Vodafone’un abone sayısı 16.1 milyon

Vodafone’un abone sayısı 16.1 milyon

Vodafone, abone sayısında büyük başarı kaydettiğini belirterek, 2007 yılında Vodafone’a katılan 3 milyon kişi ile toplam abone sayısının 16,1 milyona ulaştığını açıkladı. Vitai, “Vodafone olarak Türkiye’de faaliyete geçtiğimiz ilk dönemden bu yana, Vodafone Grubu içerisinde abone sayısında üçüncü en büyük artışa sahip ülke olduk” dedi.

Samsung SGH-B500Geçen seneye oranla yükselişte
Vitai, 2007 sonunda Vodafone Türkiye’nin 2,6 milyar YTL ciroya ulaştığını, Vodafone Türkiye’nin bu performansının, Vodafone Grubu’nun küresel sonuçlarına da olumlu etki ettiğini bildirdi. 2007’nin son çeyrek sonucuna göre Vodafone’un dünya genelinde 21,25 milyar YTL ciro elde ettiğini dile getiren Vitai, Vodafone’un gelirinin, Türkiye ve Hindistan’daki satın almaların desteğiyle 2006’nın son çeyrek sonuçlarıyla kıyaslandığında %16 arttığını ifade etti.

Türkiye’ye getirdiğimiz kaynak 5 milyar doları aşacak
Vodafone’un Türkiye’de sürdürdüğü kapsamlı altyapı çalışmaları ve insan kaynağına yaptığı yatırımla ülkeye getirdiği kaynağın 4,5 milyar doları aştığını vurgulayan Vitai, “Vodafone’un yatırımı, 2006 yılında Türkiye’deki en büyük doğrudan yabancı yatırım oldu. Bu yatırım, büyüklüğünün dışında, Türkiye’ye doğrudan uluslararası yatırım çekme yönünde çok güçlü bir referans niteliği de taşıyor. İçinde olduğumuz 3 yıllık yatırım süreci kapsamında toplam 0,9 milyar dolar ek yatırım yapacağız. Böylece Türkiye’ye getirdiğimiz kaynak 5 milyar doları aşacak. Yıl boyunca şebekemizi yeniden yapılandırdık; baz istasyonlarını modernize ederek istasyon sayısını ülke genelinde %35 oranında artırdık. Türkiye’nin pek çok bölgesinde ses kalitemizi yükselttik.” dedi.

Mobilize Bilgi
Telefon Seçme Asistanı: Asistan sayesinde size uygun olan telefonu, piyasada bulunan yüzlerce telefon arasından, seçtiğiniz özellikler ve belirlediğiniz fiyat aralığına göre kolay ve çok hızlı bulabilirsiniz. Size önerilen telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçip, bu telefonların özelliklerini kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 2.03.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler