Vodafone’un 3G abonesi 33 milyon

Vodafone’un 3G abonesi 33 milyon

3G ihalesinde yaklaşık 600 milyon YTL karşılığında B tipi lisansı alan Vodafone, dünya çapında 3G şebekesi kurulu ülkelerde tam 33 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. B tipi lisansa sahip Vodafone dünyadaki bu deneyimini Türkiye kullanıcısına da sunacak.

Nokia N97Lisanslar arasında hız farkı yok
Şu an Almanya ve İtalya’da 35 MHz’dan daha düşük bir genişlikte 3G hizmeti sunulmakta. 3G teknolojisi için verilen lisanslar arasında bir hız farkı bulunmuyor. Farklılık sadece aynı anda daha çok kişiye hizmet verebilme gücündedir. Yani bir Turkcell abonesi ile bir Vodafone abonesi aynı hızda internete bağlanabilecek. Ama bu hız, 100 Turkcell abonesi bağlandığında düşmezken, 100 Vodafone abonesi bağlandığında bir miktar düşecek. Çünkü Vodafone’un aldığı B tipi lisansın aynı anda bir çok kişiye hizmet verme kapasitesi Turkcell’den daha düşük.

Mobilize Bilgi
Mobiletişim’de yer alan haberleri RSS okuyucusu ile takip etmek için besleme adresi kısmına http://feeds.feedburner.com/mobiletisim yazmanız yeterli olacaktır. Eğer yeni çıkan modelleri RSS kullanarak takip etmek isterseniz http://feeds.feedburner.com/mobiletisim_telefonlar adresini kullanabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 14.12.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler