Vodafone Serpil Timuray

Vodafone Serpil Timuray

Cep telefonu operatörü Vodafone'un Türkiye operasyonu, geçtiğimiz yılın son üç aylık döneminde abone sayısı ve gelirlerde bir önceki döneme göre düşüş yaşadı. Şirket, 1 Ocak'ta göreve başlayan Türkiye'deki yeni CEO'su Serpil Timuray'ın yürürlüğe koyacağı planla yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Vodafone Serpil TimurayTürkiye’deki performans
Vodafone'un dün 31 Aralık global bilanço sonuçları için yapılan açıklamadaki rakamlara göre, Türkiye'deki gerileme şirketin global sonuçlarını da olumsuz etkiledi. Açıklamada, Afrika ve Orta Avrupa'daki organik gelir kaybının asıl sebebinin Türkiye'deki performans olduğu belirtildi. Açıklamada yer alan bilgilere göre Vodafone'un, sabit kur bazında Türkiye'deki hizmet gelirleri yüzde 14,5 oranında geriledi. Bu, bir önceki çeyreğe göre önemli bir bozulmaya işaret ediyor. Sonlandırma ücretlerinin hizmet gelirlerinde yüzde 7,1 düşüşe sebep olan indirimlerinin devam eden etkisinin yanı sıra yüksek abone kaybı ve tüketici bazındaki zayıflayan aktivite Türkiye'de gelir kaybına neden oldu.

Abone başına gelir düştü
Açıklamada, şirketin yeni CEO'su Timuray'ın yeni bir plan devreye sokarak şebekeyi, enformasyon teknolojilerini, dağıtım kanallarını ve markayı iyileştireceğine dikkat çekildi. Vodafone Türkiye'nin abone sayısı 31 Aralık'la biten çeyrekte 643 binlik azalmayla 16,72 milyona geriledi. Abone kaybı için herhangi bir sebep belirtilmiyor ancak geçen kasım ayında devreye giren mobil numara taşınabilirliği sistemi Vodafone'un net abone kaybı yaşadığını gösteriyor. Kullanım dakikaları aynı çeyrek içinde 7.028 milyardan 7.122 milyara yükselen Vodafone Türkiye'nin abone başına aylık ortalama geliri faturalı abonelerde bir önceki çeyrekteki 28,6 liradan 31 Aralık'ta 26,1 liraya, ön ödemeli abonelerde 12,3 liradan 9,8 liraya, toplamda ise 14,2 liradan 11,6 liraya geriledi.



Eklenme tarihi: 5.02.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu satın alma rehberi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler