Vodafone elektrik sayacı okuyacak

Vodafone elektrik sayacı okuyacak

Vodafone, Türkiye çapında elektrik enerjisi üretim ve tüketiminin anlık olarak takip edilmesine olanak sağlayacak “Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi”ne Türkiye genelinde destek veren ilk GSM operatörü oldu. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından düzenlenen ihaleyi kazanan Vodafone, pilot çalışmaları tamamlanan projeyi başarılı bir şekilde sisteme entegre etti.

Enerji Borsası hayata geçecek
Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi anlık veri aktarımını sağlarken insan faktörünü ortadan kaldırıyor. Proje sayesinde anlık tüketim izleme ve üretim tahmini yapılabiliyor. Projenin en büyük ulusal kazanç noktası ise üreticilerin elde ettikleri fazla enerjiyi daha düşük bir fiyattan başka tüketicilere sunmasına imkan veren “Enerji Borsası”nın hayata geçmesine destek olması ve düşük maliyetle enerji elde edilmesine olanak sağlaması.

Sistem 7 yılda tamamlanacak
Yedi yıl sürmesi planlanan Uzaktan Sayaç Okuma Projesi tamamlandığında 3 bin merkezde yaklaşık 10 bin sayaç uzaktan okunabiliyor ve verileri istenilen zaman aralıklarında merkeze aktarılabiliyor olacak. Böylelikle TEİAŞ ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi doğru verilere anlık olarak sahip olacaklar. Bu veriler, sunucular üzerinde işlenerek detaylı raporlar haline dönüşecek. Sistem sayesinde hangi üreticinin sisteme ne kadar enerji verdiği, hangi tüketicinin ne kadar çektiği bilinecek ve böylece tüm piyasa işlemleri denetlenecek. Böylelikle ilerleyen dönemlerde kurulabilecek “Enerji Borsası” için altyapı hazırlanmış ve bu veriler internet ortamında isteyen katılımcılara da açılmış olacak.



Eklenme tarihi: 16.03.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu seçme asistanı

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler