Mobil GPU tasarımcısı Vivante, Çinli şirket VeriSilicon'a satılıyor

Mobil GPU tasarımcısı Vivante, Çinli şirket VeriSilicon'a satılıyor

Çin yarı iletken endüstrisindeki kritik yatırım hamlelerine bir yenisi daha eklendi. Shanghai merkezli ülkenin en büyük entegre devre tasarımcısı VeriSilicon, yayımladığı basın açıklamasıyla Vivante Corporation şirketini satın alacağını duyurdu.

Mobil GPU pazarında Rockchip, Marvell ve HiSilicon markalı çipsetlerde kullanılan çözümleriyle adını duyuran Vivante, son dönemde daha çok araç içi ekran ve eğlence sistemlerine yönelik hamleleriyle öne çıkıyor. Araç içi sistemlere çipset sağlayan en büyük on yarı iletken üreticisinden yedisine GPU tasarımlarını lisansladığını duyuran Kaliforniyalı firmanın 2007'den beri başında, VeriSilicon'un kurucusu Wayne Dai'nin de kardeşi olan Weiying Dai bulunuyor.

Yapılan anlaşma sonrası aynı şirkette çalışmaya başlayan Dai biraderlerle alakalı ilgi çeken bir diğer nokta ise, kız kardeşleri Weili Dai'nin de yarı iletken endüstrisinde görev alıyor oluşu. Yine bir Silikon Vadisi merkezli fabrikasız yarı iletken tasarımcısı olan Marvell şirketinin kurucularından Weili, daha önce Vivante'ye ait GPU tasarımlarının lisanslanmasında rol oynamıştı.



Eklenme tarihi: 13.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler