Visa: Mobil para transferi

Visa: Mobil para transferi

Dünyanın en büyük perakende elektronik ödeme sistemi Visa Europe ve Visa Inc., Barselona’da düzenlenen Dünya GSM Kongresi’nde, mobil finansal hizmetlerin dünya çapındaki dağıtımı için Dünya GSM Birliği (GSMA) ile yapacağı işbirliğini duyurdu. GSMA tarafından mobil para transfer uygulamalarının dünya tedarikçisi olarak belirlenen Visa’nın, bugün Avrupa, Ortadoğu ve Asya’ya yayılmış 14 ülkede, para transferi hizmeti sağlayan birçok aktif programı bulunuyor.

Apple iPhone 3GPazar parçalanmasının önüne geçilecek
Visa ve GSMA arasındaki bu işbirliği, mobil para transferleri, mobil ödemeler ve diğer ilgili hizmetlerin uygulamasında bir standart oluşmasını sağlayacak. Taşıyıcı ve finansal kurumlar mobil ödemelerini daha hızlı yapabilecek. Ayrıca bu işbirliğiyle pazarın parçalanmasının önüne geçilebilecek. Standardizasyonun oluşması ise, taşıyıcılar ve kurumlar arasındaki işbirliğinin gelişmesini, teknolojik yeniliklere adaptasyonun daha hızlı gerçekleşmesini ve tüketicilere tutarlı ve güvenilir hizmetlerin sunulmasını sağlayacak.

Kongrede tanıtılan Visa mobil uygulamaları:

  • Mobil Visa payWave: Mobil cihazlarda bulunan Visa payWave uygulaması ile güvenli mobil ödeme. Visa, NFC ve SIM tabanlı temassız ödemeler
  • Mobil Para Transferi: Cepten-cebe ve webden-cebe para transferi uygulamaları.
  • Mobil İşlem Uyarıları: Kartla yapılan alışverişlerin mobil cihazlarla anında bildirilmesi.
  • Mobil Kampanyalar: Kampanya ve kuponların mobil cihazlara aktarılması ve ödemelerin perakendeciler tarafından anında yapılması.
  • Mobil İş yeri: Nakit kullanmadan gerçekleştirilen mobil ödemelerin rahatlığı. Pizzacıların Visa ile ödeme kabul etmesi
  • Akıllı Posterler: Ortak markalı mobil posterler, kafelerde mobil ödemelere mahsus ‘bir alana bir bedava’ kampanya posterleri.
  • Visa Mobil ve Android: Visa, Aralık 2008 tarihinde, mobil kampanyalar, mobil işlem uyarıları ve tespit hizmetlerini birleştiren ticari hizmetinin lansmanını ABD’de gerçekleştirdi.



Eklenme tarihi: 24.02.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu seçme asistanı

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler