Vertu, lüks telefon üretimi için Çinli TCL ile anlaştı

Vertu, lüks telefon üretimi için Çinli TCL ile anlaştı

Nokia'nın eski alt markalarından biri olan lüks telefon piyasasının dünyaca ünlü ismi Vertu, üretimde Çin'e yönelen firmalar arasına katıldı. Yurtdışına kaçan Uzan ailesinden Hakan Uzan'ın martta devraldığı şirket, yeni üretici ortağıyla yeniden yapılanmasının meyvelerini bu sonbaharda toplamaya başlayacak.

Dış aksamı lüks malzemeler kullanılarak İngiltere'de el işçiliğiyle imal edilen Vertu telefonlar, yapılan anlaşma sayesinde artık eskisinden daha güncel donanım özellikleri sunacak. Alcatel, BlackBerry gibi üst düzey firmalar için üretim yapan Çinli TCL ile anlaşan Hakan Uzan, bu anlaşmanın sadece başlangıç olduğunu söylüyor. Uzan, TCL donanımı üzerine İngiliz işçiliğini ekleyerek çok daha geniş kitleleri Vertu telefonlarıyla buluşturmanın planlarını yapıyor. İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Batı Avrupa, Orta Doğu ve diğer bazı Asya ülkelerine kadar uzanacak bir satış ağı oluşturacaklarını belirten Vertu, TCL donanımlı lüks akıllı telefonlarını eylülde seçkin müşterilerinin beğenisine sunmuş olacak.

Görünen o ki Hakan Uzan'ın yeni yatırımı Uzan ailesinin telekom piyasasındaki makus talihini yenmeye çok yakın. Zira lüks telefon pazarının süregelen güncel telefon donanımına ayak uyduramama sorunu bu anlaşmayla çözülerek Vertu'ya istediği yeniden yükseliş fırsatını doğurabilir. Hatta lüks segmente mobil endüstrinin biçtiği rol de değişebilir. Ancak nihai hedef için TCL işbirliğinin tek başına yeterli olmayacağı kesin.



Eklenme tarihi: 20.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler