Veri Kullanım Hesaplayıcısı ile kotanızı aşmayın

Veri Kullanım Hesaplayıcısı ile kotanızı aşmayın

Son zamanlarda teknoloji alanındaki etkinliğini artıran ve tüketiciye yönelik yaptığı yeni hizmetleriyle isminden sık sık bahsettiğimiz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Veri Kullanım Hesaplayıcı sayfasını yayına aldı.

İnternet üzerinden erişebileceğiniz sayfada, yaptığınız işlemlere göre günlük ve aylık ne kadar kota harcayacağınızı belirtiliyor. Sayfa görüntüleme, e-posta gönderimi, video izleme, müzik dinleme gibi işlemlerin İnternet üzerinden harcadıkları veriler hesaplanarak kullandığınız cihaza göre ortalama bir veri çıkıyor.

Özellikle tablet bilgisayar ve akıllı telefon kullanan tüketiciler için önemli olan bu hesaplama sayfası, hem tüketicilerin kullanmak istedikleri mobil paketi hesaplamada yardımcı olacak hem de zaten paketi olan kullanıcıların ne kadarlık bir kullanım hakkına sahip olduğunu öğrenmelerini sağlayacak. BTK aynı zamanda sayfa kullanımıyla ilgili önemli uyarıda da bulunuyor. Burada hesaplanan verilerin ortalama olduğu ve sizin harcadığınız veriyi kesin olarak göstermediğini özellikle belirtiyor. Sayfayı bu adresten ziyaret ederek siz de verilerinizi hesaplayabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 25.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler