Uyumadan önce konuşmak çok zararlı

Uyumadan önce konuşmak çok zararlı

Cep telefonlarından yayılan radyasyonun uyku bozukluğuna sebep olduğu ortaya çıktı. Cep telefonu üreticilerinin sponsorluğunda yapılan yeni bir araştırmaya göre uyku öncesinde cep telefonu kullanımı uykunun gecikmesine ve kısalmasına neden olurken, baş ağrısı ve konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlara da yol açıyor. Bulgular özellikle gece geç saatlerde cep telefonu kullanan ve uykuya herkesten çok ihtiyacı olan çocuk ve gençler için bir uyarı niteliği taşıyor.

Nokia 6555Üreticiler sonuçları kabul etmiyor
İsviçre'deki Uppsala ve Karolinska üniversiteleri ile Michigan'daki Wayne State Üniversitesi tarafından 18-45 yaşları arasındaki 35 erkek ve 36 kadın üzerinde yapılan araştırmanın konu hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışma olduğu düşünülüyor. Zor durumda kalan cep telefonu üreticileri, sonuçların yeterli kanıt teşkil etmediğini öne sürse de deneklerin radyasyona maruz kaldıklarını bilmedikleri anlarda bile semptomları bildirmeleri bulguların güvenilirliğini artırıyor. Cep telefonu endüstrisinin radyasyonun ölçülebilir bir etkisi olmadığını öne süren incelemelerinin güvenilirliği de son araştırmayla önemli ölçüde azalmış oldu.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun verdiği zararı en aza indirmek için telefonunuzun iyi çekmediği yerlerde konuşmaktan kaçının. Çünkü bu sırada cep telefonunuz, baz istasyonuna bağlanmak için en yüksek performans ile çalışmaktadır.



Eklenme tarihi: 26.01.2008
Kaynak: Ntvmsnbc

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler