Üniversite artık cepte

Üniversite artık cepte

Cep telefonlarını alışveriş, kitap okuma, elektronik posta gönderip alma ya da uygun restoran bulma gibi işlerde kullanan Japonlar, şimdi de bu yeni teknolojiden üniversite eğitimi için yararlanacaklar. Tüm dersleri internet üzerinden veren tek Japon üniversitesi olan Sanal Üniversite, geçtiğimiz günlerde “Piramitlerin Gizemi” ile ilgili bir dersi cep telefonları aracılığıyla öğrencilerine vermeye başladı.

Sony Ericsson W890i1850 öğrenci bulunuyor
Dersleri internetten bilgisayara indirilen metinler ve video görüntüleriyle öğrencilere ileten üniversitenin cep telefonuna uyarlanan dersleri de benzer yöntemlerle öğrencilere aktarılıyor. Tokyo’da bir otelde yapılan yeni programın tanıtımında, cep telefonu ekranında açılan pencerede piramit görüntüsü ve hoparlöründen duyulan hocanın sesiyle dersin metni gösterildi. Japonya’da 2007 Nisan ayında açılan ve diploması geçerli olan Sanal Üniversitenin 1850 öğrencisi bulunuyor.

Mobilize Bilgi
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



Eklenme tarihi: 16.12.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler