Ucuz iPhone için Apple Qualcomm işlemci kullanabilir

Ucuz iPhone için Apple Qualcomm işlemci kullanabilir

Apple ucuz iPhone iddialarını yalanlasa da, analistler ve teknoloji siteleri tarafından ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Üretip üretmeyeceği sürekli tartışılan Apple ucuz iPhone için artık parçaların ne olacağı iddiaları da yavaş yavaş gelmeye başladı.

Bu konudaki son iddiada Apple’ın ucuz iPhone için Qualcomm Snapdragon işlemci kullanacağı ve bunun için TSMC ile anlaşıldığı üzerine. Chine Times tarafından ortaya atılan bu iddia daha önce de zaten dile getirilmişti.

Analistlere göre böyle durum iPhone’un maliyetini ciddi bir biçimde düşürecek. Bu zamana kadar kendi işlemcini üreten Apple için bu anlaşma eğer gerçek olursa firma açısında bir devrim niteliği de taşıyor. Diğer bir iddia ise ucuz iPhone için Apple’ın A6 işlemci kullanacağı olmuştu. Hangi iddianın gerçek olacağını anlamak içinse Apple tarafını beklemek gerekiyor.

Mobiletisim olarak başka bir konuyu değinmekte de yarar var. Apple eğer Qualcomm Snapdragon işlemci ile ortak bir çalışma işine girerse, ileride iOS işletim sistemli Apple olmayan başka telefonlar da karşılaşmamız olası. Aynı işlemci kullanan başka cihazlara uzman kişiler tarafından iOS’un entegre edilmesi fikri tüketici tarafından hoş karşılansa da Apple’ın bu konuda nasıl bir taraf alacağını tahmin etmek zor değil. Bu da aslında Qualcomm iddialarını biraz geri plana itmekte. Son olarak tekrarlamakta yarar var. Bu söylenenlerin hepsi şimdilik bir iddiadan ibaret ve Apple’ın nasıl bir yol izleyeceğini beklemek tabii ki en doğrusu.



Eklenme tarihi: 10.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler