Ücretsiz Navigasyon rekora gidiyor

Ücretsiz Navigasyon rekora gidiyor

Nokia'nın, sunduğu bedava navigasyon yazılımı büyük ilgi gördü. Lansmanını takip eden 1 haftalık süreçte 1 milyonu aşkın kullanıcının yazılımı indirdiği belirtiliyor.
Nokia X6 16 GB
Her saniyede 1 indirme
Yapılan açıklamalara göre yazılım en çok; Çin, İtalya, İngiltere, Almanya ve İspanya'da ilgi görüyor. 74 ülkede, 46 dil ile kullanıcılara sunulan hizmet, hem sürücü hem de yayalara alternatif güzargah seçenekleri sunuyor. Ortalama her saniyede 1 indirme tespit ettiklerini açıklayan Nokia, lokasyon bazlı hizmetlere olan talebin, öngörülenin çok üzerinde olduğuna dikkat çekiyor.

Nav4all ile sözleşme yenilenmedi
Google ile Nokia'nın, bedava sundukları hizmet, GPS donanım ve yazılım üreticisi şirketler üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Hollandalı Nav4all, dijital haritalama servisi sunan Nokia'nın iştiraki Navteq ile sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine kapattığını açıklamıştı.

Ücretsiz sürümü indirmeniz gerekli
Nokia, halihazırda akıllı telefon pazarının yüzde 39'una sahip bulunuyor ve Ovi Maps destekli telefonlarında navigasyon'u ücretsiz sunuyor. Daha önce Nokia Maps servisi kullananlar veya aldıkları yeni Nokia telefonunda Maps servisi olanların, Ovi Mağazasından ücretsiz sürümü indirmeleri gerekiyor.



Eklenme tarihi: 8.02.2010
Kaynak: Mobiletişim | Ajanslar

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler