Ubuntu mobil işletim sistemi kullanan telefonlar 2014’de

Ubuntu mobil işletim sistemi kullanan telefonlar 2014’de

Android ve iOS işletim sistemlerinin hakimiyet kurduğu mobil dünyada adından son zamanlarda sıkça bahsedilen yeni işletim sistemi Ubuntu ile çalışan akıllı telefonların çıkışı uzmanlar tarafından 2013 yılı sonu olarak gösterilirken resmi açıklama Ubuntu tarafından 2014 yılını gösteriyor.

Ubuntu’nun en üst düzey yöneticisi Mark Shuttleworth tarafından yapılan açıklamada bu 2013 yılı iddialarının asılsız olduğu ve yeni telefonların ilk olarak 2014 yılında pazarda yer alacağını belirtti. Açıklamasında yüksek ve düşük donanım profiline sahip iki cihazın Ubuntu’nun mobil işletim sistemini kullanacağını belirten Shuttleworth gelir modelinin ise iş ortaklarının elinde olduğunu söyledi.


Aynı zamanda Android benzeri bir yapıda işletim sisteminin firmalar tarafından özelleştirilebildiğini de sözlerine ekleyen Shuttleworth 2014 yılında çıkmasının nedenini ise yapılacak şebeke testleri olduğunu belirtti.

Masaüstünde çok başarılı açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan Ubuntu’nun mobil cihazlarda nasıl bir performans sergileyeceği herkesin merak ettiği bir konu. Tüketicilerin yaklaşımı ise biraz temkinli. Bakalım rekabetin en üst düzeyde yaşandığı mobil dünyada Ubuntu mobil işletim sistemi kendisine nasıl bir yer bulacak.



Eklenme tarihi: 21.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler