Türkler en çok cep telefonunu yeniliyor

Türkler en çok cep telefonunu yeniliyor

Araştırma şirketi Millward Brown Türkiye'nin, 18 yaş üstü 450 kişi ile 11 ilde bilgisayar destekli yüz yüze yaptığı araştırma Türk tüketicisinin ürün yenileme alışkanlığı ile ilgili ilginç sonuçlar ortaya koydu.

LG GM735Araştırma ile Türkiye'de geçtiğimiz 1 sene içersinde her 10 kişiden 7'sinin cep telefonu, bilgisayar, televizyon, araba gibi ürün gruplarından herhangi birini satın aldığı belirlendi. En fazla satın alınan ürün kategorisinin de analiz edildiği araştırmada, ilk sırayı cep telefonları alırken, cep telefonlarının değiştirilme sıklığı ise ortalama 2,5 sene olduğu görüldü. En çok alınan ürün olan cep telefonunu sırasıyla televizyon, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinesi takip etti.

Cep telefonları en az 5 Kere Yenileniyor
Araştırmada tüketiciye yöneltilen "kullandığınız kaçıncı ürününüz" sorusunun yanıtlarına göre, cep telefonunu 5 kereden daha fazla yenileyenlerin oranı yüzde 40 çıkarken, en fazla yenilenen ürünleri otomobil ve bilgisayarlar takip etti.

Bilgisayarlarını 5 kereden fazla yenileyen kişilerin oranının yüzde 27 çıktığı araştırmaya göre en az değiştirilen ürünlerin ise çamaşır makinesi ve buzdolabı olduğu görüldü. En yaygın değiştirme sebebinin eskime/bozulma ve bir üst model veya daha kaliteli ürünün çıkmış olması olduğu belirtildi.

En çok Ürün Yenileyen Erkekler
Ürününü yenilemek isteyen tüketicilerin demografik durumuna göre da farklılıklar gösterdiğini ve her ürünün satın alıcı profilinin farklı olduğu tespit edildi. alım gösteren erkeklerin oranı, bayanlara göre yüzde 60 ve üzerinde bir oranda. Yani satın alımların birçoğunu erkekler gerçekleştiriyor. Cep telefonları alımında erkeklerin oranı bayanlara oranla yüzde 57 iken, en fazla alım gösterdikleri alan ise yüzde 74 oranla otomobil kategorisi. Satın alımların yüzde 60'ını 26-45 yaş grubunun gerçekleştirirken, Ipod/Mp3 çalar ve cep telefon'unda satın alıcı yaşının daha genç olduğu ve alımda kadınla erkek eşitliği görülüyor. Araştırmaya göre Ipod/Mp3 satın alanların yarısını, cep telefonu satın alanların üçte birini 18-25 yaş grubu gençler oluşturuyor.



Eklenme tarihi: 23.02.2010
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler