Türkiye’de ilk HTC One X incelemesi

Türkiye’de ilk HTC One X incelemesi

MWC 2012 Mobil Dünya Kongresinde tanıtılan One serisi telefonların en ilgi çeken modeli olan One X modelini Almanya Hannover’da düzenlenen Cebit fuarında inceledik. Etkileyici bir tasarıma sahip olan One X, 4 çekirdekli işlemcisi ile bir zamanlar hayal edilen hız sınırlarına ulaşmış bulunuyor.

HTC One XHTC One X inceleme:

  • 69.9 x 134.4 x 8.9 mm boyutlarında, 130 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 7.5 saat konuşma, 485 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
  • 16777216 renkli, 720 x 1280 px ekran
  • 32 GB dahili hafıza, 1 GB RAM
  • 8 MP kamera, Otomatik netleme
  • Full HD (1080p) video kaydı, 1.3 MP ön kamera
  • 3G ile hızlı internet, Wireless Lan, GPS desteği
  • Dört çekirdekli 1.5 GHz işlemci

HTC One X ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

4.7 inç büyüklüğünde HD ekran
4.7 inç büyüklüğünde dev bir ekranı bulunan One X’in bir bilgisayardan farkı yok. HD ekranında, bu büyüklükteki bir ekranda ulaşılmamış bir netlik bulunmakta. 1 inç başına 312 piksel düşüyor. Dört çekirdekli işlemcisi ile oyunlar ve uygulamalar sorunsuz çalışıyor. İnternet siteleri yüklenmekteyken ekranda herhangi bir takılma söz konusu olmuyor. Bir çok uygulamayı arka planda çalıştırabilirsiniz.

Türkiye’de ilk HTC One X incelemesi


Aktif kilit ekranı
Android 4.0 işletim sistemine sahip olan HTC One X, aktif kilit ekranı ile en çok kullandığınız dört özelliğe ekran üzerindeki kısayolları kullanarak tek dokunuşla ulaşmanızı sağlıyor. Bununla birlikte aktif ekran içerisinde sosyal ağ güncellemelerini de görebiliyorsunuz. Tüm bunlar kilit açılmadan yapılabiliyor. Cihazın kilidini yüz tanıma özelliğini kullanarak açabiliyorsunuz. Kilidi açmak için ön kameranın tam karşısına başınızı denk getirmeniz gerekiyor. Hafif açılı bir şekilde durduğunuzda cihaz sizi tanımayabiliyor.

Türkiye’de ilk HTC One X incelemesi


Hızlı ve akıllı tarayıcı
HTML5 ve Flash desteği bulunan internet tarayıcısı, özellikle cihazın geniş bir HD ekrana sahip olmasından dolayı çok kullanışlı. İnternet sitelerini hızlı bir şekilde görüntüleyebiliyor. Tabi dört çekirdekli ve 1.5 GHz işlemci hızına sahip olmasının bunda etkisi var fakat cihazın tek çekirdekli bir telefondan 4 kat daha hızlı veya daha çok uygulama çalıştırdığını düşünmeyin. Metin Akışı özelliği ile sayfa içerisindeki yazıları ekrana sığdırıyor ve bir yazı okurken ekranı her satırda sağa sola kaydırmanıza gerek kalmıyor.

Türkiye’de ilk HTC One X incelemesi


Sonradan okuma özelliği
Zaten geniş ekranlı bir telefon fakat internet siteleri genelde dikey olarak uzadığı için tarayıcıyı da telefon dik iken kullanmak daha mantıklı. Ekran çok net olduğundan 1.100 px genişliğindeki internet sitelerinde yer alan yazılar bile çok rahat bir şekilde okunabiliyor. Sonra Oku özelliği sayesinde internette gezinirken işaretlediğiniz sayfaları, internet bağlantısı olmasa bile daha sonra okuyabiliyorsunuz. Bunlar çok kullanışlı özellikler.

Türkiye’de ilk HTC One X incelemesi


Son kullanılan uygulamalar
Android telefonlarda son kullanılan uygulamaları yada çalışan uygulamaları görüntülemek için her seferinde “Son Uygulamalar” menüsünü açmak gerekiyor. Fakat HTC One X’de 3 parmak dokunuşu ile son kullandığınız iki uygulama arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Dropbox bağlantısı ile dosyalarınıza menü çubuğundan ulaşabiliyorsunuz.



Eklenme tarihi: 31.03.2012
Kaynak: Erkan Yılmaz

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler