Türkiye akıllı telefondan mobil İnternet kullanımında lider

Türkiye akıllı telefondan mobil İnternet kullanımında lider

Akıllı telefonların kullanımı günden güne Dünya’da artarken, ülkemiz de firmalar için artık önemli bir pazar haline geldi. Ülkemizdeki kullanım alışkanlığıysa, akıllı telefonların en önemli özelliği İnternet kullanımında lider konumda olduğumuz gösterdi.


Deloitte tarafından mobil cihaz kullanımına ilişkin yapılan araştırmada, Türkiye’de akıllı telefon kullanan 10 kişiden 9’u İnternet’i aktif olarak kullanıyor. Bu veri araştırmada yer alan İngiltere, Fransa, Kanada, ABD, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkelerin arasında bizi lider konuma taşıyor. Dünyada 2013 yılında mobil İnternet kullanımı 5 kat aratacağı artacağı söylenirken ülkemizde bu verilerle bunda önemli bir pay sahibi oluyor.

Akıllı telefon sahibi kullanıcılar ülkemizde mobil İnternet’i en çok film ve video servisleri için kullanıyor. Bu veriyi ikinci sırada online gazete aboneliği izlerken, üçüncü sırada müzik servisleri yer alıyor. Her 10 kişiden ikisinde birden fazla akıllı telefon bulunurken, bu oran tablet bilgisayarda yüzde 5’e düşüyor.

Deloitte tarafından ülkemizdeki mobil cihazların kullanımına dair yapılan araştırmanın ayrıntılarını aşağıdaki infografiği inceleyerek öğrenebilirsiniz.





Eklenme tarihi: 16.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler