Turkcell’den bahar zammı

Turkcell’den bahar zammı

Turkcell aboneleri için Bahar demek, indirim demek sloganlı kampanya, aslında bahar zammını içeriyor. Faturalı tarifelerde yapılan değişiklikler ile sabit ücretlere %200’e varan oranda zamlar yapıldı. Diğer yönleri arama ücretleri ise düşürüldü. Fakat bu indirimin sebebi Turkcell değil, arabağlantı ücretlerinin 1 Nisan 2010 tarihinde BTK tarafından zorunlu olarak düşürülmesinden kaynaklanıyor.

Turkcell Bizbize tarifesi
Turkcell faturalı hat sahiplerinin standart tarifesi Bizbize tarifesinde zam öncesi sabit ücret 3.90 TL’ydi. Şimdi ise 9.90 TL oldu. 1 Nisan 2010 tarihinden önce bu tarifede diğer operatörleri ve sabit hatları aramanın dakikası 64 Kuruş iken, 1 Nisan 2010’da 40 Kuruş’a düşürülmüştür. Bahar indirimi olarak adlandırılan durum sadece bundan ibarettir.

Konuşma Paketi olan tarifeler:
Herhangi bir konuşma paketine sahipseniz, (Bizbize Hepimiz, Kamu gibi.) bu paketlerde de, paket süresini aşmanız durumunda şebeke içi ve diğer operatörleri arama ücretleri düşürüldü. Kamu tarifelerinde Ocak 2010’da paket aşım ücreti 24 Kuruş iken, daha sonra 64 Kuruş’a yükseltildi ve şimdi de 40 Kuruş oldu.

Kamu tarifeleri:
Turkcell’in Kamu tarifesindeki fiyat değişikliklerini yılbaşından bu yana incelersek şöyle bir durum ile karşılaşıyoruz. Her yöne 1500 dakika tarifesinin fiyatı Ocak 2010’da 45 TL’den 59 TL’ye çıkarıldı. Bununla birlikte paket aşım ücretleri de 24 Kuruş’tan 64 Kuruş’a yükseltildi. Şimdi ise Paket fiyatı 59 TL olup, paket aşım ücreti 40 Kuruş’a düşürüldü. Bu bir indirim değil zamdır.

Diğer yönleri aramak tüm tarifelerde 40 Kuruş
Arabağlantı ücretlerinde yapılan indirim nedeni ile Turkcell, tüm tarifelerinde diğer operatörleri aramanın dakikasını 40 Kuruş olarak yeniden düzenlemiştir.



Eklenme tarihi: 9.05.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler