Turkcell Teknoloji yeni yerine taşındı

Turkcell Teknoloji yeni yerine taşındı

Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş, yeni binasında faaliyetlerine başladı. 15 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen ve 8000 metrekare kapalı alana sahip binanın açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirildi.

Samsung SGH-i740Turkcell Teknoloji Araştırma Geliştirme
Türkiye’nin AR-GE hedeflerine katkı sağlamak, bilişim ve iletişim teknolojileri alanında uluslar arası başarılara imza atmak amacı ile kurulan Turkcell Teknoloji Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yeni binasının açılışı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer’in katılımlarıyla 3 Temmuz 2008’de gerçekleştirildi. Turkcell Teknoloji faaliyetlerini, “iletişim ve etki alanında yenilikçi teknoloji ve ürünler geliştirmek” vizyonuyla yürütüyor. Bu kapsamda, Turkcell’in müşterilerine dokunduğu tüm süreçlerde özellikle servis şebekesinde fark yaratacak hizmet, ürün ve altyapılar geliştiriliyor. Bunun yanı sıra, diğer sektörlerde iletişimin daha etkin kullanımına yönelik teknolojiler geliştirilmesi amacıyla da çalışmalar sürdürülüyor.

Beyin göçünü engelleyecek
Yüzde yüz Turkcell şirketi olan Turkcell Teknoloji, ülkemizde üretilen yerli bilgi ve teknolojilerin küresel değere dönüştürülmesini, Türkiye’nin yüksek nitelikli insan kaynağını AR-GE faaliyetlerinde değerlendirerek tersine beyin göçü yaratmayı, ekosisteminde yer alan firmalarla birlikte büyümeyi ve yurtdışı pazarlara açılarak teknoloji ihraç etmeyi hedefliyor. Uzun vadeli araştırma faaliyetlerinin yanı sıra, üniversiteler, araştırma enstitüleri ve çeşitli kuruluşların AR-GE bölümleri ile işbirliği yaparak mobil iletişim sektörünün diğer sektörlerle sinerji yaratması amaçlanıyor.



Eklenme tarihi: 5.07.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler