Turkcell Taksi

Turkcell Taksi

Turkcell Taksi, taksicilerin güvenliğinin sağlanmasını amaçlayan bir servis. Araçlara kurulan sistem sayesinde GPS verileri üzerinden taksinin harita üzerine konumu görülebiliyor. Taksi durakları kendilerine ait araçları harita üzerinden takip edebilirken, emniyet yetkilileri sisteme kayıtlı tüm taksileri izleyebiliyor.

LG ArenaSisteme kayıtlı 4.500 taksi bulunuyor
İstanbul’ya yaklaşık 20.000 taksi bulunuyor. Bu taksiler içerisinde Turkcell Taksi servisine kayıtlı 4.500 araç bulunuyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin de desteklediği servis cihazlarına Opet istasyonlarından sahip olabiliyorsunuz.

Araç bilgileri anında ekranda
Harita üzerinde herhangi bir taksi üzerine tıkladığınızda, araca ait hız, konum ve yön bilgileri ekranınıza geliyor. Bu bilgiler GPS verilerine göre hesaplanıyor. Verilerin bilgisayar ekranına ulaştırılması ise, sistem içerisindeki SIM kartın şebeke bağlantısı ile sağlanıyor.

Acil durum düğmesi
Taksi sürücüsü, şüphelendiği durumlarda veya saldırıya uğradığında destek almak için alarm butonuna basıyor. Alarm butonuna bastıktan sonra bu uyarı Turkcell’e iletiliyor. Turkcell taksi sürücüsüne geri dönüş yapıyor. Eğer telefona ulaşılamazsa veya ulaşıldığında destek isteği doğrulanırsa emniyet yetkilileri durumdan bilgilendiriliyor.



Eklenme tarihi: 11.10.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler