Turkcell'in yeni teknolojisi Ses imza

Turkcell'in yeni teknolojisi Ses imza

Turkcell Global Bilgi’nin geliştirdiği “Ses imza” teknolojisi, teyit ve kimlik doğrulaması gerektiren konularda, ortalama 15 saniye süren teyit süresini 5 saniyeye indirdiğini açıkladı.

Samsung S5620 MonteTaklit edilemez ve kişiye özel
Ayrıca “ses imza” ile kullanıcılar sesin parmak izinde olduğu gibi taklit edilemez ve kişiye özel biyometrik özelliklerini kullanarak işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor. Teyit ve kimlik doğrulaması gerektiren, anne kızlık soyadı ya da son fatura tutarı gibi ek sorulara gerek kalmadan yönlendirme sağlanıyor.

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan;
Sistemin uygulamaya geçtiği gün itibariyle Turkcell abonelerinden büyük ilgi gördüğüne dikkat çekerek, son bir ayda toplam 150 bin 653 ses imza kaydı alındığını belirtti. Pekkan, “önümüzdeki günlerde sunacağımız yeni teknolojilerle de, müşterilerimizin yaşamlarına hız ve değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Ses imzada sistem nasıl işliyor?
Ses imza uygulaması; konuşanın kimliğini teşhis etmek için sesin biyometrik özelliğinin kullanılmasına dayanan bir teknolojiyle geliştirildi. Bu teknolojiye göre bir Turkcell abonesi çağrı merkezini aradığında ses imzasını tanımlaması için ilgili birime yönlendiriliyor. Bu aşamada “Turkcell beni sesimden tanır” cümlesini 3 defa üst üste söyleyen abonenin ses örneği sisteme kaydediliyor. Abone, müşteri hizmetlerini tekrar aradığında sesi, sisteme kaydedilen sesle karşılaştırılarak kimlik tespiti yapılıyor.



Eklenme tarihi: 26.03.2010
Kaynak: Mobiletişim | Operatör

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler