Turkcell Müşteri Check-Up Programı

Turkcell Müşteri Check-Up Programı

Turkcell müşterilerinin yaşadıkları memnuniyetsizliklerin şikâyete dönüşmeden tespit edilip çözümlenmesi amacıyla “Müşteri Check-Up Programı” sistemini geliştirdi.

Turkcell Samsung Omnia Pro36 Milyon abonenin şikâyetleri oluşmadan engellenecek
Program kapsamında, çağrı merkezi üzerinden hizmet almak isteyen tüm müşterilerin işlemleri, memnuniyetsizliğin fark edilebileceği kriterlere göre izlenerek olumsuz deneyimler tespit ediliyor, hizmet aldığı her kanal bazında memnuniyetsizlik riski tahminleniyor. Böylece şikâyet oluşmadan önce tespit edilerek, memnuniyeti sağlamak için müşteriye özel çözümler sunuluyor.

Sistem nasıl işleyecek?
Herhangi bir nedenle ilgili Turkcell çağrı merkezi Global Bilgi’yi arayan her bir müşteri, geliştirilen sistem doğrultusunda takibe alınıyor. Memnuniyetsizlik riski yüksek olan müşteriler uzman bir ekip tarafından aranarak memnuniyetleri yeniden kazanılıyor. Ayrıca müşteri yeniden çağrı merkezi ile temas kurduğunda, hesaplanan memnuniyetsizlik riskleri müşteri temsilcisi tarafından görülerek müşteriye verilen hizmet içeriği geçmiş deneyimlerine göre şekillendiriliyor. Aynı zamanda, tüm müşteriler için memnuniyetsizlik riski yaratan kriterler analiz edilerek müşteriye etki eden tüm süreç çalışmalarına yön veriliyor.


Her bir müşteri temasındaki olumsuz deneyimden yola çıkılarak memnuniyetsizlik önlemeye yönelik sadece operasyonel değil tüm şirket fonksiyonlarının dahil olduğu 360 derece iyileştirme aksiyonlarının alınması sağlanıyor. Alınan aksiyonların etkileri de yine bu model aracılığıyla takip ediliyor.



Eklenme tarihi: 12.01.2010
Kaynak: Mobiletişim | Operatör

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler