Turkcell MobilKod Tag Reader

Turkcell MobilKod Tag Reader

Turkcell-Microsoft iş birliği ile hayata geçirilen MobilKod, Microsoft Tag platformuyla kullanıcıların 2 boyutlu (2D) etiketleri cep telefonlarına okutmalarını sağlayan ücretsiz bir Turkcell servisidir. Dünya çapında, bu alanda Microsoft ile iş birliği gerçekleştiren ilk operatör Turkcell’dir.

Neler yapılabilir?
Turkcell MobilKod servisi ile her yerde görüntülenebilecek yeni bir barkod çeşidi olan etiketler (Tag) oluşturulur. Bu etiketleri reklamlarınızda, posterlerinizde, ürün paketlerinde, el ilanlarınızda, web sitenizde, ilan panolarında ve daha bir çok yerde kullanabilirsiniz. Bu sayede kullanıcıyı çevirimiçi ortama yönlendirerek sunduğunuz içeriğin sınırlarını istediğiniz ölçüde genişletebilirsiniz.
Örneğin, bir sinema filmi afişinin üzerine yerleştirilen etiket, cep telefonundaki MobilKod okuyucu aracılığıyla filmin salon/seans bilgileri, oyuncularla yapılan röportajlar ya da kamera arkası görüntüleri gösterilebilir.

Yapabilecekleriniz hayal dünyanıza bağlı
Bir perakende satış mağazasına yerleştirilecek etiketler interaktif raflar, tabelalar ve reklamlar kullanılarak ürünlerin daha etkin ticari satışına katkıda bulunabilir. Yayıncılık alanında okurlar için merak uyandırıcı deneyimler üretilmesi, basılı yayınların reklamverenler için daha cazip hale getirilmesi sağlanabilir. Toplu taşıma alanında etiketler, yolcuların gerçek zamanlı varış bilgilerine hızla erişmesi, durakların civarındaki alanlar için detaylı haritalar gösterilmesi, yeni reklam gelirleri üretilmesi için kullanılabilir.

Turkcell MobilKod nasıl kullanılıyor?
Bireysel ya da kurumsal hat kullanan tüm Turkcell’liler, www.mobilkod.com.tr adresinde hizmet veren Turkcell MobilKod portali üzerinden ücretsiz olarak web adresi, metin, kartvizit ya da cep telefonu numaralarını şifreleyen etiketler oluşturabilirler.

Cihazınıza Tag Reader yükleme
Bu etiketlerin cep telefonları aracılığıyla okunabilmesi için ücretsiz MobilKod uygulaması üç kolay yöntemle indirilebilir. Windows Mobile, iPhone, Symbian, Blackberry, Android ve J2ME cihazlarda çalışan MobilKod’u; http://gettag.mobi adresinden veya MOBILKOD yazıp 5050’ye kısa mesaj göndererek yükleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 18.02.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler