Turkcell Mobil Gelecek Yarışması

Turkcell Mobil Gelecek Yarışması

Turkcell, Mobil Gelecek Yarışması ile özellikle gençleri inovasyona özendirmeyi ve araştırma-geliştirme kültürünü teşvik etmeyi amaçlıyor. Turkcell Mobil Gelecek Yarışması; mobil iletişim ağlarının yapısı, işleyişi, verimli kullanımı gibi alanlar ile bu ağlar üzerinden verilecek hizmetler ve uygulamaları kapsıyor.

Yarışma kategorileri neler?
Bireysel yarar: Önerilen çözüm, mevcut bir hizmette, o hizmeti kullanan bireylerin yararına bir yenilik getirmeli ya da yeni bir hizmeti ilk kez sağlamalıdır. Yeni bir hizmetin ilk kez sağlanması, o güne kadar gerek görülmemiş olması nedeniyle, teknik yetersizlikler nedeniyle veya o hizmetin verilmesini olanaklı kılan bir iş modeli kurulamamış olması nedeniyle olabilecektir.

Kurumsal yarar: Önerilen çözüm, mevcut bir hizmette, o hizmeti kullanan kurumların yararına bir yenilik getirmeli ya da yeni bir hizmeti ilk kez sağlamalıdır. Yeni bir hizmetin ilk kez sağlanması, o güne kadar gerek görülmemiş olması nedeniyle, teknik yetersizlikler nedeniyle veya o hizmetin verilmesini olanaklı kılan bir iş modeli kurulamamış olması nedeniyle olabilecektir.

Toplumsal yarar: Önerilen çözüm, toplum yaşamı üzerine olumsuz etkileri olan durumlarda geniş bir kullanıcı kümesinin durumdan en az etkilenmesini sağlayacak bir çözüm olabileceği gibi, geniş bir kullanıcı kümesinin bir olanağı değerlendirebilmeleri için uyarılmaları gibi toplum yararını önde tutan bir çözüm de olabilecektir.

İş modeli: Önerilen çözüm, ortaya çıkacak yararın bireysel, kurumsal ya da toplumsal olmasına bakılmaksızın, mevcut bir hizmetin daha düşük maliyetle elde edilmesine ya da ekonomik olmadığı için verilemeyen bir hizmetin verilebilmesine yol açan bir uygulama modeli, ticari model veya iş modeli olmalıdır.

Akademik çalışma: Önerilen yetkinlik, ortaya çıkacak yararın bireysel, kurumsal ya da toplumsal olmasına bakılmaksızın, mevcut bir hizmetin daha düşük maliyetle elde edilmesine ya da teknik olarak mümkün olmadığı için verilemeyen bir hizmetin verilebilmesine yol açan bir temel yetkinlik, algoritma veya teknolojik çözüm olmalıdır.

Ödüller neler?
Ödüller, beş ayrı kategoride verilecektir. Bunlardan "bireysel yarar", "kurumsal yarar" ve "toplumsal yarar", ana kategoriler olarak; "iş modeli" ve "akademik" ise özel kategoriler olarak belirlenmiştir. Jürinin kararına bağlı olmak üzere her kategoride birinci gelen başvuruya 30.000 YTL tutarında para ödülü verilecektir.

Yarışma Takvimi

  • 1 Nisan - 13 Haziran 2008 - Yarışma başvurularının alınması
  • 16 Haziran - 15 Temmuz 2008 - Ön değerlendirme süreci ve finale kalanların duyurulması
  • 15 Temmuz - 28 Eylül 2008 - Finale kalan projelerin jüriye sunulması ve kazananların belirlenmesi
  • Ekim 2008 - Kazananların duyurulması ve ödül töreni

Online Başvuru
Online başvuru yapmak ve detayları öğrenmek için tıklayınız..



Eklenme tarihi: 10.05.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler