Turkcell ilk yerli akıllı telefonu duyurdu

Turkcell ilk yerli akıllı telefonu duyurdu

Mobil Dünya Kogresi MWC 2013’de ülkemizi temsil eden GSM operatörlerinden Turkcell, Barcelona’da düzenlediği basın toplantısıyla birlikte ilk yerli akıllı telefonu resmen duyurdu.


“Gebze” kod adıyla duyurulan akıllı telefon tamamen Türk mühendis ve tasarımcılardan oluşan 700 kişilik bir ekip tarafından hazırlanacak. Tamamen Turkcell teknolojisi ile tasarlanacak telefonda işlemci olarak Qualcomm çipset kullanılacak ve alınacak lisansla birlikte işlemci üzerinde oynamalar yapılabilecek. Konuşmada sahneye çıkan Qualcomm yöneticisi Enrico Salvatore da “Turkcell ile inovasyon halinde yapacağımız bu çalışma için çok gururluyuz” dedi.

Daha önceki haberimizde belirttiğimiz gibi Türkiye için önemli bir hamle olan “Gebze” isimli telefon ilk yerli üretim akıllı telefon olmasıyla öneminin yanında mobil dünyada ülkemizin artık bir tüketici grubunda öte üretim kısmına geçişi için de farklı bir öneme sahip. Umarız gerekli çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak yeni akıllı telefon bu hamlenin öncüsü olur ve farklı markalarda birçok yerli akıllı telefon üreterek ülkemizin ismini bu alanda daha çok duyarız.



Eklenme tarihi: 26.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler