Turkcell eskiyi getir yeniyi götür

Turkcell eskiyi getir yeniyi götür

Hurda cep telefonunu getiren, kampanyaya dahil edilen üründe indirim hakkı kazanacak. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, aralık ayında başlatacakları hurda telefonları toplama kampanyasında en az 90 bin adede ulaşmayı öngördüklerini söyledi.

Nokia N96Dünyada ilk defa Türkiye’de kullanıldı
Kalender'in verdiği bilgiye göre yaklaşık 200 baz istasyonuna, enerjisini rüzgârdan sağlayan ünite monte edildi. Rüzgâr estiğinde dönen kanatlardan enerjiyi kullanan, rüzgâr kesildiğinde şebekeden enerjiye dönen otomatik kontrol ünitesi bu istasyonlara eklendi. Şerefe destekli kontrol ünitesi şirketin Ar-Ge birimindeki Türk mühendislerce yüzde yüz yerli bir ürün olarak geliştirildi ve dünyada ilk defa Türkiye'deki baz istasyonlarında kullanıldı. Bu baz istasyonları, enerjisini yüzde 65-70 oranında esen yelden karşılıyor.

Sene'de 3 bin 66 ağaç kurtardık
Şirketin Türkiye genelindeki 16 bin adet baz istasyonundan 4 bin tanesi ise invertörlü klima ve pasif soğutma sistemiyle yılda yüzde 5 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Tasarruf edilen bu enerji bir binek otomobilin 35 milyon kilometre yol kat etmesinde harcadığı benzine eşdeğer. 33,6 milyon abonesi bulunan Turkcell, 1,8 milyon müşterinin elektronik faturayı tercih etmesi sayesinde yılda 164 ton kâğıt tasarruf etti ve 3 bin 66 ağaç kurtuldu. Dijital kontör satışları yüzde 14'ten yüzde 35'e yükseldi ve bu sayede de yılda 45 ton kâğıt tasarrufu sağlandı.



Eklenme tarihi: 25.10.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler