Turkcell dünyaya ders verdi

Turkcell dünyaya ders verdi

Turkcell'in geçen yıl uygulamaya başlattığı Mobilİmza, Dünya Mobil Kongresi'ne damgasını vurdu. İşlemlerde kolaylık sağlayan Mobilİmza için 30 yabancı operatör Turkcell ile temasa geçti. Henüz 3G teknolojisine geçmemiş bir ülke olarak, Turkcell’in durumu tüm ülkelerin dikkatini çekti.

Turkcell HTC Tytn IIGidin Turkcell’den öğrenin
Dünya GSM Birliği Başkanı Craig Ehrlich, Turkcell'in çalışmalarından övgüyle söz etti: "Turkcell, Mobil İmza'yla ilkleri başardı. Gidin onlardan öğrenin." Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de Ehrlich'in konuşmasında en az yedi kez söz konusu uygulamaya dikkat çektiğini belirterek hayran kaldıklarını söyledi.

Turkcell HTC Tytn II ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv
Microsoft, Google ve Yahoo gibi şirketlerin mobil internet pazarına girmeye çalıştığını belirten Ciliv, abonelerine yeni hizmetler sunan operatörlerin yarıştan galip çıkacağını söyledi. Bu noktada Ar-Ge'nin önemine değinen Ciliv, her yıl milyonlarca dolar bütçe ayırdıklarını kaydetti. "Kongrede geleceğin mobil internette olduğunu gördüm." diyen Turkcell Genel Müdürü, şöyle konuştu: "Şu anda 250 milyon kişi internete masaüstü bilgisayardan bağlanıyor ve günde ortalama 2 saat nette kalıyor. Oysa mobil internet yani cep telefonu ve laptopla bu sayı 1,1 milyar kişiye çıkıyor. Her saat ve her yerde. Bu potansiyeli gören firmalar pazara girmeye çalışıyor. Gelecekte büyük bir mücadele kopacak. Cep telefonu artık küçük bir bilgisayara dönüştü.

Mobilize Bilgi
Turkcell, nüfusun 3000 ve üzerinde olduğu yerleşim merkezlerinin %100'ünde servis verebiliyor; yaklaşık 12.000 baz istasyonu ile abonelerine istedikleri zaman tüm Turkcell hizmetlerine kesintisiz erişimlerini sağlıyor.



Eklenme tarihi: 13.02.2008
Kaynak: Zaman

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler