Turkcell Almanya’da: Turkcell Europa

Turkcell Almanya’da: Turkcell Europa

Türkiye'nin dışında KKTC, Belarus ve Ukrayna'da kendi iştirakleri ile Azerbeycan, Gürcistan, Kazakistan ve Moldovya'da Fintur ortaklığı ile faaliyet gösteren Turkcell, Şubat 2011'den itibaren Turkcell Europe adıyla Almanya'da Deutsche Telekom işortaklığı ile hizmet vermeye başlayacak.

Öncelikli hedef Türkler
Öncelikli olarak Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk vatandaşa hizmet vermek isteyen Turkcell Europe, ileriki dönemde Almanya ve Avrupa'daki hizmetlerini ve abone sayısını da artırmayı planlıyor.

Almanya pazarı
84 milyon kişinin yaşadığı Almanya'da mobil telekomünikasyon penetrasyonu yüzde 132. Aboneler ortalama 102 dakika sesli görüşme yapıyor ve bunun karşılığında ortalama 16.1 Avro ücret ödüyor. Abonelerin yüzde 44'ünü faturalı aboneler, yüzde 56'sını ön ödemeli hatlar oluştururken Turkcell'in de faaliyet göstereceği MVNO (Mobil Sanal Operatör) alanı toplam pazarın yüzde 34'ünde pay sahibi. Turkcell Europa'nın öncelikli olarak hizmet vermeyi düşündüğü 3,5 milyon Türk vatandaşının mobil telefon kullanım alışkanlıkları ve ödedikleri ücret ise Almanya'nın üzerinde. Aylık ortalama 23 Avro ücret ödüyorlar.



Eklenme tarihi: 8.10.2010
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler