Turkcell 4G hızında

Turkcell 4G hızında

Turkcell hız tartışmalarına son noktayı koydu: Turkcell, LTE testlerinde saniyede 170 Mbps’leri aşan hızlara ulaştı ve Türkiye’deki en hızlı veri transferini yaptı. Turkcell’in, Ericsson’la birlikte yaptığı LTE testlerinde veri hızı, saniyede 170 Mbps’i aşan hızlara ulaştı.

A tipi lisans avantaj oldu
3G için aldıkları A tipi lisansın, bir sonraki mobil genişbant teknolojisi olan LTE için kendilerine önemli bir avantaj sağladığını belirten Turkcell’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Turkcell altyapısı üzerinde mobil ortamda ulaşılan hızın benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunduğunu belirtti.

Turkcell LTE Advanced
Terzioğlu Turkcell’in, LTE denemelerini gerçekleştirmek, endüstrileşmesini sağlamak, standartlarına yön vermek ve global bir ekosistem oluşturmak amacıyla çalışan LSTI Forum’daki üyeliğini de hatırlatarak, Turkcell’in, LTE teknolojisi konusunda da Türkiye’de öncü rolü üstlendiğini vurguladı. Turkcell, ayrıca Avrupa Birliği projeleri ve LSTI Forum’daki tecrübelerini kullanarak LTE sonrası için geliştirilmekte olan ve saniyede 1 Gbit’lerin iletiminin hedeflendiği “LTE Advanced” teknolojisinin çalışmalarına da devam ediyor.



Eklenme tarihi: 19.07.2009
Kaynak: Mobiletişim | 3G

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler