Turkcell 3G abone sayısı

Turkcell 3G abone sayısı

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, 30 Temmuz'dan bu yana 3G'de 3,5 milyon aboneye ulaştıklarını ve 2010 yılında bunun katlanarak devam edeceğini düşündüklerini bildirdi.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin tercih ettiği mobil operatöre baktıklarını ve bu 500 şirketin, şu anda 457'sinin Turkcell kullandığını dile getirerek, bunun da Türkiye'nin en büyük şirketlerinin yüzde 92'sinin Turkcell yönünde karar kıldığı anlamına geldiğini anlattı.

SIM kartlar her yerde
Ekrem Yener, sözlerini şöyle sürdürdü:'Sim kart dediğimiz cep telefonumuzun içindeki o küçücük kartlar artık sadece telefonların içinde değil, içinden elektrik geçen, sinyal alan, sinyal veren, hemen hemen her türlü cihazın içerisine girmeye başladılar. Örneğin, su sayaçlarının, TEDAŞ sayaçlarının içinde üretiliyor ve kaçaklar anında tespit edilebiliyor. Türkiye'de 15 milyon araç var. Bu araçlar sürekli hareket halinde, dolayısıyla nerede olduklarını takip etmek, oldukları yerde belli bilgileri merkeze göndermek mümkün. Sim kartlar sadece otomobillerde değil, nereyse ineklerin kulaklarında bile var.

Yatırımlar
Şebeke ve 3. nesil yatırımlarına devam ettiklerini anlatan Yener, 3. nesille ilgili devlete verdikleri lisans bedelinin 837 milyon lira olduğunu ve bunun iki katı kadar parayı da baz istasyonu ve network altyapısını güçlendirmek için yaptıklarını bildirdi.Yener, Turkcell'in, şu anda 3. nesil için ya da mobil internet için nüfus bazında kapsama alanının yüzde 63 olduğunu ifade ederek, kapsama alanını 2010 yılında genişletmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sektördeki rekabet
Yener, 2010 yılında yapıcı, hizmete, servise, kaliteye ve yeni ürünlere odaklanan bir rekabet anlayışıyla yola devam edeceklerini anlatarak, ''Diğer rakiplerimizin de bizi takip edebileceğini ve rekabeti kalitede, serviste getirebileceklerini umut etmek istiyoruz. Bunun ilk sinyallerini de görüyoruz'' şeklinde konuştu.

Superonline adlı bir şirketlerinin bulunduğunu hatırlatan Yener, bu şirketin sabit hat dünyasında da etkin ve yetkin bir şirket olduğunu ve o şirketle beraber özellikle yerin altındaki fiberoptik kabloya odaklandıklarını anlattı.Yener, Superonline'ın geçtiğimiz yıl itibariyle Türkiye genelinde 4 bin kilometreden fazla fiber altyapı kurulumu gerçekleştirdiğini belirterek, şu an 6 bin kilometrede olduklarını ve 2009 yılı sonuna kadar bu yatırımı ikiye katlayarak 8 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Romaing anlaşması
Ekrem Yener, Turkcell 3G ile yurt dışında da mobil internete bağlanmanın mümkün olduğunu bildirerek, Turkcell'in tüm dünyadaki operatörler arasında Roaming Anlaşmasına sahip olan operatör olduğunu anlattı.Bugün itibariyle Turkcell'in 3G'de Roaming Anlaşması olan ülke sayısının 107 olduğunu, bu sayının her geçen gün arttığını belirten Yener, anlaşma sağlanan operatör sayısının da 198 olduğunu vurguladı.



Eklenme tarihi: 13.10.2009

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler