Türkçe destekli telefonlar için süre uzatıldı

Türkçe destekli telefonlar için süre uzatıldı

Telekomünikasyon Kurumu, kısa mesajlarda Türkçe karakter uygulanmasına ilişkin cep telefonu üreticileri ve ithalatçılarına tanınan süreyi uzattı. Türkçe karaktere uygun cep telefonlarının ithalatı için 18 Temmuz tarihine kadar verilen süre, 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatıldı.

Sony Ericsson W380iOperatörler artık fazla ücret almıyor
Kısa mesajlarda Türkçe karakter zorunluluğuna GSM operatörleri ve Türk Telekom, her iki karakteri bir kabul ederek başlatmışlardı. Kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanmaları nedeniyle fazla ücret ödemek zorunda kalan tüketiciler, operatörlerin uygulamaları ile sona ermişti. TK tarafından yapılan açıklamada, üreticilerin Türkçe karakter standardına uygun cihazlar üretmek amacıyla yapacakları çalışmaların zaman alacağı, üretici ve ithalatçılara ürünlerini söz konusu standartlara uygun hale getirebilmeleri için verilen sürenin 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatılacağı bildirildi. Diğer taraftan, standart değişikliği ile Türkçe karakterlerin desteklenmesi yalnızca Türkiye’de değil, üretilen tüm cihazlar için bir standart olarak kabul edildi.

Mobilize Bilgi
Mobiletişim’de yer alan haberleri RSS okuyucusu ile takip etmek için besleme adresi kısmına http://feeds.feedburner.com/mobiletisim yazmanız yeterli olacaktır. Eğer yeni çıkan modelleri RSS kullanarak takip etmek isterseniz http://feeds.feedburner.com/mobiletisim_telefonlar adresini kullanabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 14.06.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler