Türk Telekom Fatih projesine hazır

Türk Telekom Fatih projesine hazır

Mevcut hükümetin okullarda kitap, defter, çanta ve kara tahta dönemini bitirecek olan Fatih projesi kapsamında, yurtiçi ve yurtdışındaki bir çok firma büyük bir hazırlık içerisine girdi. Alt yapı, içerik sağlanması ve cihazların temini konusunda firmalar çok gizli bir şekilde faaliyetlerini yürütüyorlar.

Türk Telekom tablet üretti
Fatih projesi kapsamında tüm dersliklere internet ve bilgisayar ulaşacağı için Türk Telekom hem internet alt yapısını kullanmak hem de bilgisayar sağlamak için üreticilerle görüşme içerisinde. Türk Telekom’un herkesden sakladığı bir de tablet cihazı var. Bunu da yakında piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Türk Telekom’un tableti Avea’nın da diğer operatörler karşısında bir adım öne geçmesini sağlayacak. Turkcell’de Huawei ile tablet konusunda görüşmelerini sürdürüyor. Büyük ihtimalle Huawei MediaPad, Turkcell markası ile ülkemizde olacak.

Fatih projesinde neler değişecek?
Fatih projesi, sadece öğrencilere dağıtılacak tabletlerden ibaret değil. 3 yıl içerisinde 620.000 dersliğe dizüstü bilgisayar, internet, projeksiyon cihazı, akıllı tahta ve öğrencilere dağıtılacak tabletlerden oluşuyor. Aynı zamanda tüm öğretmenlerde bu yeni sistemi öğrenmesi için kurslara gönderilecek. Ders araç ve gereçlerinin elektronikleşmesi ile birlikte ders içeriklerinin de bu araçlara uygun olacak şekilde elektronik ortama aktarılması gerekiyor. Yani proje tamamlandığında eğitimde büyük bir çağ atlama yaşanacak.



Eklenme tarihi: 27.09.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler