TÜBİTAK’tan güvenli cep telefonu

TÜBİTAK’tan güvenli cep telefonu

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla kripto özellikli cep telefonu geliştirdi. Yeni teknoloji, özellikle milli gizlilik içeren bilgilerin cep telefonları aracılığıyla güvenli paylaşılmasına olanak tanıyor.

Nokia 8800 Sapphire ArteGizli bilgiler artık güvende
TÜBİTAK UEKAE'nın, Türkiye'deki bu ihtiyaca yönelik 20 yılı aşkın süredir bilgi güvenliği alanında faaliyet gösterdiğinin belirtildiği haberde, "TÜBİTAK UEKAE, ülkemizde üretilen hassas bilgilerin yabancıların eline geçmemesi için yüksek teknolojili güvenli haberleşme sistemleri geliştiriyor. Bu sistemler başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, tüm kamu, özel kurum ve kuruluşların hizmetine sunuluyor. TÜBİTAK UEKAE tarafından tamamen özgün ve milli olarak geliştirilmiş modern teknolojiler sayesinde, Türkiye'nin adı artık bilgi güvenliği alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasında geçiyor" denildi.

Güvenli paylaşım imkanı
TÜBİTAK UEKAE tarafından tamamen milli olarak tasarlanan kriptolu cep telefonu sayesinde, milli gizlilik dereceli bilgiler cep telefonları aracılığıyla paylaşılabilecek. Cep telefonlarının haberleşmeye getirdiği tartışılmaz kolaylığın yanında güvenli haberleşme imkanının da eklenmesiyle, hassas bilgilerin güvenli olarak iletilmesi mümkün hale gelecek.

Mobilize Bilgi
Cep telefonu almadan önce, sitemizdeki telefonlara yapılan yorumları mutlaka okuyunuz. Bu sayede, beğendiğiniz telefonu kullanan kişilerin deneyimlerini paylaşmış olur ve telefonun üzerinde inceleme imkanı bulamadığınız özellikleri de yine kullananlar tarafından öğrenmiş olursunuz. İsterseniz siz de kullandığınız telefon hakkında yorum yapabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 22.02.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler