Tsinghua Unigroup, MediaTek'i gözüne kestirdi

Tsinghua Unigroup, MediaTek'i gözüne kestirdi

2015'in tümleşik devre piyasasına damga vuran ismi Tsinghua Unigroup, şaşırtıcı yatırım hamlelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Çin pazarından Spreadtrum ile RDA Microelectronics'i bünyesine katan ve batında Western Digital'in yüzde 15'lik hissesini satın alan Pekin merkezli üniversitenin kurumsal oluşumu, çip tedariğinde dışa bağımlı ülkesini bu durumdan kurtarmak için gereken herşeyi yapıyor. Firmanın hedefindeki son pazar ise; Tayvan.

Tsinghua, birkaç gün önce tümleşik devre endüstrisi için test ve paketleme servisleri sunan Tayvanlı Powertech Technology şirketinin %25'lik hissesini 600 milyon dolar karşılığında satın aldığını açıklayarak Çin Cumhuriyeti'ndeki ilk büyük alımına imza atmıştı. Ardından bu ülkeyi ziyaretinde çarpıcı açıklamalarda bulunan Tsinghua Unigroup yönetim kurulu başkanı Zhao Weiguo, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması halinde Tayvan'ın tümleşik devre endüstrisindeki şirketleriyle ortaklık kurmaya hazır olduklarını ifade etmişti.

Tayvan'da uygulanan yatırım yasağı, Çinli firmaların tümleşik devre sektöründeki firmalara doğrudan yatırım yapmasına izin vermiyor. Tsinghua'nın Tayvan basınına verdiği demeçten sonra resmi bir açıklama yayımlayan ekonomi bakanlığı, yatırım yasağını kapsayan kanunun yeniden ele alındığını doğrulayarak Çin ve Tayvanlı şirketleri bir araya getirecek değişiklik için açık kapı bıraktı.

Tsinghua, yatırım yasağı kaldırılırsa elinde bulundurduğu yarı iletken üreticileri Spreadtrum ve RDA Microelectronics ile sektörün en büyük yongada sistem tedarikçilerinden MediaTek şirketini birleştirmeyi planlıyor. Bu plana olumlu bakan MediaTek, Çin'in çip üretim hedefleriyle milyarlarca dolar kaynak ayırdığı Tsinghua ile birlikte Qualcomm ve Samsung gibi küresel yarı iletken uzmanları karşısında rekabet edebilecek güce ulaşmayı umuyor.



Eklenme tarihi: 4.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler