Dünyanın en büyük ikinci bellek çipi üreticisine Çinli ortak

Dünyanın en büyük ikinci bellek çipi üreticisine Çinli ortak

Çin hükümetinin çip üretim hamlelerine aracılık yapan Tsinghua Unigroup, bu defa dünyanın en büyük ikinci bellek üreticisine yaptığı teklifle gündemde. Samsung'dan sonra bellek çipi üretiminin en büyük ismi olan SK Hynix, Uzak Doğu medyasındaki haberlere göre Tsinghua'dan ciddi bir yatırım teklifi almış. Anlaşmaya varılıp varılmadığı bilinmese de Çin'in tümleşik devre endüstrisindeki yatırımlarını sıklaştırdığı görülüyor.

Yarı iletken ürün ithalatının önüne geçmek için milyarlarca dolarlık bir yatırım fonu oluşturan Çin hükümeti, son olarak Güney Koreli SK Group bünyesindeki dev bellek üreticisi SK Hynix'i hedefine koymuş. Şirketin %15-20 civarında hissesi karşılığında 30 milyar yuan, yani yaklaşık 13,7 milyar lirayı gözden çıkaran Tsinghua, bu yatırımın gerçekleşmesi sonrası Çin'de ortaklaşa inşa edilecek bellek çipi üretim tesisinden SK Hynix'e pay vermeyi vaat ediyor. Hem ülke içerisinde çip üretimini artırmayı hem de dünya devi bir tümleşik devre tasarımcısının teknolojilerinden faydalanmayı ümit eden Çin'in benzer bir anlaşmayla Amerikalı bir çip üreticisinin kapısına da gittiği biliniyor.

Yıl sonuna kadar Kore ve Amerika'dan birer çip üreticisini Çin sınırları içerisinde üretime teşvik etmek amacıyla ikna etmeyi planlayan Tsinghua Unigroup, önümüzdeki beş yıl içerisinde ülkesinin sektörde söz sahibi olabilmesi için çaba gösterecek. Yarı iletken piyasasında dengeleri lehine çevirmek için finansal harcamalardan kaçınmayan şirketin şimdiden dikkatleri üzerinde toplamayı başardığı kesin.



Eklenme tarihi: 27.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler