Tizen’le MWC 2013’de tanışabiliriz

Tizen’le MWC 2013’de tanışabiliriz

Akıllı telefonların donanımları ne kadar önemliyse kullandıkları işletim sistemleri de cihazların kullanıcılar tarafından seçilmesinde en önemli seçenek artık. Android işletim sistemi ile iOS arasındaki rekabet ve buna dahil olma çabası içindeki yeni Windows Phone 8 ile rakipleri karşısında kaybettiği pazar payını tekrar kazanmaya çalışan BlackBerry şu an bu pastadaki en önemli işletim sistemleri.


Şimdiki haberimiz ise Nokia’nn MeeGo projesi kapsamında sadece N9 cihazında yüklü olarak gelen ve daha sonra çok hızlı bir şekilde desteğini kaybeden projenin devamı niteliğindeki Tizen işletim sistemiyle ilgili. Bir aralar büyük umutlarla çıkan Samsung’un işletim sistemi Bada’nın da yeterli ilgi görmemesi üzerine, Samsung’un Bada’yı da entegre ederek destek verdiği Tizen ile önümüzdeki Mobil Dünya Kongresi’nde tanışabiliriz.


Geçtiğimiz günlerde Samsung’un kodları ortaya çıkan yeni cihazlarıyla beraber çıkacak dedikodusu ortalıkta dolaşan Tizen’in ilk kullanıcılarının NTT DoCoMo operatörü ile Japonya olacağı belirtiliyor. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olan ve özellikle Linux çekirdeğinden yola çıkan yapısıyla beklentilerin oldukça yüksek olduğu Tizen işletim sistemini birçok kullanıcı merak ediyor. Buradaki akla takılan en büyük soru ise piyasanın lider işletim sistemlerii karşısında ne kadar destek göreceği.



Eklenme tarihi: 31.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler